Coaliţia de guvernare a decis să îl numească pe medicul Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar, drept candidat pentru Primăria Capitalei. Acesta a acumulat în decursul anilor o avere impresionantă, numai de la cele două instituții în cadrul căreia activează, Spitalul Universitar de Urgență și UMF Carol Davila, acumulând venituri anuale de aproape 600.000 de lei, conform declarației de avere din anul 2021.

Cătălin Cîrstoiu, în vârstă de 50 de ani, este medic ortoped și este manager al Spitalului Universitar de Urgență București începând din martie 2020, funcție pe care a mai ocupat-o în perioada 2009-2016.

De asemenea, acesta este decan al Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București începând cu anul 2016.

Conform declarației de avere publicate pe site-ul Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila, acesta deține un autoturism Cadillac fabricat în 2008, bijuterii în valoare de 150.000 de euro, dar și numeroase conturi în euro, dolari și lei, deschise la mai multe bănci cum ar fi BRD, First Bank, Raiffeisen și BCR care totalizează 3.782.671 lei.

De asemenea, acesta mai controlează două firme, Anemona Med și Anemona Clinical Services, care i-au adus, conform declarației de avere din anul 2021, venituri de peste două milioane de lei.

Acesta și-a creditat de altfel propria firmă Anemona Clinical Services, cu 3.809.995 lei și a împrumutat o persoană fizică pe nume Geană Veronica cu 440.000 de lei, respectiv 138.000 euro.

Nu în ultimul rând, acesta a cumulat, conform aceleiași declarații de avere, venituri anuale de aproape 589.431 lei, de la Spitalul Universitar de Urgență și UMF Carol Davila.

Cătălin Cârstoiu are de asemenea conexiuni grele la vârful politicii românești, fiind finul lui Traian Băsescu, care l-a și decorat în trecut.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luca Dinulescu
Luca Dinulescu este jurnalist, activând anterior pentru publicații precum Digi 24, Adevărul sau Academia Cațavencu. A desfășurat de asemenea o activitate publicistică constând în patru volume publicate, între acestea numărându-se proză, nuvele și benzi desenate. Este absolvent de Regie Film și a fost de asemenea posesor al bursei J.W.Fulbright pe scenaristică și regie de film.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri