PROFIL IT - Florin Deaconescu, PwC: LindkedIn este un vehicul bun de brand personal

Reteaua de socializare LinkedIn este un vehicul foarte bun pentru construirea unui brand personal, sustine Florin Deaconescu, responsabilul echipei de servicii de audit pentru industria telecom, IT si divertisment din cadrul PwC Romania.

LinkedIn ma tine la curent cu traseul professional al fostilor colegi sau cu unele preocupari comune si pentru asta il gasesc foarte util. Cred ca este si un vehicul foarte bun de brand personal. Pe LinkedIn sunt conectat cu mai mult de 200 persoane si sunt activ pe aceasta retea de socializare de cativa ani buni", spune Deaconescu (foto).

Desi are cont pe Facebook, managerul spune ca foloseste reteaua de socializare exclusiv pentru comunicarea cu prietenii de peste hotare : “Nu sunt conectat pe Facebook cu colegi de la birou si nici cu prieteni din Bucuresti cu care incerc sa tin legatura in mod clasic. Ma folosesc insa de Facebook doar pentru un numar foarte mic de prieteni care traiesc in alte tari si cu care mi-e greu sa interactionez altfel", mai spune acesta.

Deaconescu profita la maximum de avantajele pe care internetul din ziua de azi le ofera si spune ca acesta a adus schimbari in modul in care oameniii isi creeaza si intretin relatiile sociale, in profunzimea si nivelul de dedicare.

“Retelele sociale adus schimbari in modul in care oamenii comunica, au dat o noua dimensiune intimitatii , au creat noi forme de diferente intre generatii, uneori foarte abrupte chiar intre generatii foarte apropiate. De asemenea, unele retele au reusit sa devina noi canale de informare, platforme media, de dezbatere sau chiar de mobilizare sociala sau politica. LinkedIn de exemplu a determinat schimbari semnificative in business-ul de recrutare”.

Site-urile de stiri si sport, in topul preferintelor managerului roman

Florin Deaconescu incearca sa fie la curent cu toate noutatile care se intampla in lume conectat fiind la site-urile de stiri si sport, dar mereu gaseste si altceva de facut pe internet - fiind una din principalele sfere multimedia in care se aventureaza.

„Accesez zilnic site-uri de stiri, de sport, caut diverse informatii sau definitii, fac plati online, rezervari de hoteluri sau de avioane, cumpar bilete la spectacole, uneori vad filme online sau ascult muzica. Folosesc de asemenea site-uri care sumarizeaza evenimente sociale, locuri pentru timpul liber cum ar fi de exemplu metropotam.ro”, a declarat partenerul in cadrul serviciilor de audit al PwC Romania.

In ceea ce priveste metoda preferata de comunicare, managerul roman sustine ca in general vorbeste la telefon, foloseste chat-ul sau sms-ul de pe telefon si acceseaza serviciile de email, dar ca a utilizat si Skype in urma cu 4 ani de zile cat timp a fost plecat din tara.

BlackBerry, foarte util pentru business

Florin Deaconescu spune ca are intotdeauna la indemana un smartphone pe care-l foloseste pentru emailul de la birou, pentru chat, internet, agenda sincronizata cu cea de la birou, pentru fotografii, telefon, alarma, pentru harti cand sunt in orase din afara Romaniei.

“Gasesc Blackberry foarte util pentru business. In cazul smartphone-ului de business este foarte importanta tastatura pentru a putea scrie mesaje cu usurinta, durata bateriei, calitatea ecranului si usurinta de a naviga pe internet. Nu am numarat niciodata pana acum functionalitatile pe care le folosesc, dar iata ca sunt destul de multe. Mai folosesc un alt smartphone pe care l-am primit cadou si pe care-l gasesc util si placut in timpul liber pentru navigat pe internet. Este vorba de un iPhone. Dar imi plac din ce in ce mai tare produsele Samsung si bugetez o achizitie de tableta de la ei", a precizat pentru wall-street.ro, Deaconescu.

“Vom trai in curand intr-o lume supra-conectata”

Evolutia tehnologica va merge foarte departe, in zone si forme nebanuite de multa lume, este de parere responsabilul pe servicii de audit din cadrul PwC Romania.

“Cred ca industria de IT si telecomunicatii, impreuna, vor revolutiona toate celelalte sectoare si implicit stilul de viata. Vom trai in curand intr-o lume supra-conectata, intr-o imensa retea de aparate si aplicatii conectate care, dincolo de serviciul pe care ni –l vor face sau beneficiul pe care ni-l vor facilita, vor putea colecta informatii despre noi, despre comportamentul si nevoile noastre. Prelucrarea si interpretarea acestor informatii vor schimba procese de productie, modalitati de a face business, vor determina noi idei. Toate aceste lucruri se intampla deja in unele tari sau in unele domenii, intr-o anumita masura”, a mai precizat managerul roman.

Profil IT este o sectiune in care managerii pasionati de gadgeturi impartasesc cititorilor preferintele in materie de produse IT. Cititi aici mai multe intervuri din rubrica Profil IT.Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Profil IT »Setari Cookie-uri