Romania, "preferata" atacurilor cibernetice - rata de atacuri malware mai mare decat rata medie la nivel european

Romania a atins o rata de 7,46% de atacuri malware, in 2018, cu 2,13 puncte procentuale mai mare decat rata medie la nivelul Europei, reiese din editia cu numarul 24 a raportului Microsoft Security Intelligence (SIR). Conform cercetarii, la acest capitol, Romania intrece cu mult Cehia (3,44%), dar si Ungaria (6,21%) si Bulgaria (7,10%) , potrivit Agerpres.

O a doua categorie la care Romania se pozitioneaza deasupra mediei mondiale este procentul mediu lunar al dispozitivelor care s-au confruntat cu minarea ilicita de criptomonede. Astfel, media la nivel mondial atinge un procent de 0,11%, in timp ce in Romania rata ajunge la 0,26%.

La nivel general, raportul Microsoft Security Intelligence arata ca atacurile ransomware au scazut la nivel mondial cu pana la 73%, din luna ianuarie pana in decembrie 2018, acest fapt fiind rezultatul trecerilor la noi metode de a monetiza atacurile cibernetice, de exemplu minarea de criptomonede.

Pe parcursul anului trecut, luna martie a inregistrat cel mai mare procent mediu lunar al dispozitivelor care s-au confruntat cu aceasta amenintare, cu o rata de 0,28% din totalul dispozitivelor, in timp ce in august rata scade pana la 0,08%.
Raportul Microsoft a analizat peste 6,5 miliarde de incidente de securitate care trec prin cloud-ul Microsoft in fiecare zi si au fost colectate informatii de la mii de cercetatori din domeniul securitatii din intreaga lume.

Microsoft (Nasdaq 'MSFT' @microsoft) faciliteaza transformarea digitala intr-o era guvernata de servicii cloud si solutii edge inteligente. Misiunea companiei este aceea de a permite fiecarei persoane si fiecarei organizatii de pe planeta sa isi atinga pe deplin potentialul.

Citeste si:
Se știe deja că la Institutul „Cantacuzino” va fi depozitat vaccinul
Se știe deja că la Institutul...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Profil IT »Setari Cookie-uri