Peste doua hectare de teren din Arad apartinand firmei Casarom vor fi executate silit de catre creditorii din strainatate ai societatii, la un pret de circa 450.000 de euro, spun avocatii firmei Enescu & Cuc, care a reprezentat creditorul strain pentru recuperarea datoriei.

“Intrucat a doua licitatie se incepe de la un pret cu 25% mai mic decat pretul initial de evaluare, cumparatorii vor putea achizitiona teren in Subcetate cu 22,6 euro pe metru patrat. In acest moment pretul pietei in zona este in jur de 90 euro pe metru patrat”, spune Mihai Cuc.

Executarea silita vine dupa mai multe procese intentate Casarom de catre firma olandeza Rom Estate Eastern Europe BV pentru recuperarea unei sume de peste 3 milioane de dolari, datorata in urma unui imprumut scadent din 2005.

“Casarom a vandut cea mai mare parte a terenurilor detinute in Subcetate inainte de incheierea procedurilor legale, evitand astfel returnarea imprumutului. Cu toate acestea am reusit sa punem in executare vanzarea acestor ultime doua hectare inainte de a fi prea tarziu” adauga Mihai Cuc.

In 2001, Casarom a castigat o licitatie pentru ridicarea unui cartier de locuinte in zona Subcetate din municipiul Arad, pe o suprafata de 68 de hectare. Mai mult de jumatate din teren a fost vandut ulterior de municipalitate firmei, la pretul de 5 centi pe metrul patrat, restul fiind concesionat investitorilor pe o perioada de 50 de ani.

In schimbul terenului ultracentral obtinut, firma s-a obligat sa construiasca in total 900 de locuinte la bloc si in case individuale, dar proiectul nu a fost realizat decat intr-o mica parte.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Metrorex mai face un pas pentru imbunatatirea calatoriei cu metroul pe M2
Setari Cookie-uri