Dezvoltatorii imobiliari au gresit cand au crescut preturile locuintelor doar pentru ca volumul vanzarilor era ridicat, considera Andrew Prelea, CEO al companiei South Pacific Constructii, care a dezvoltat 437 de locuinte in ultimii sase ani in Romania.
“Faptul ca dezvoltatorii au crescut preturile cand au avut vanzari ridicate a fost o greseala. Daca Dacia ar fi procedat la fel cand a vandut milioane de masini ar fi concurat cu Toyota sau cu alt producator si astfel si-ar fi pierdut targetul”, a explicat Andrew Prelea (foto), in cadrul evenimentului Real Estate Club, organizat de Imopedia.

Prin intermediul companiilor South Pacific si Ozone Homes, Prelea a dezvoltat in ultimii sase ani 437 de locuinte, ultimele 12 facand parte din proiectul Avalon Residence, amplasat in zona Tunari, din nordul Capitalei.

650 de apartamente in sectorul 1


Pe langa cele 437 de locuinte finalizate, Prelea intentioneaza sa inceapa in primavara dezvoltarea unui proiect cu 650 de apartamente, care va fi amplasat in sectorul 1. “Va fi un proiect compus din blocuri cu trei etaje si cu preturi de circa 60.000 euro pentru un apartament cu trei camere. Speram sa incepem in primavara, in prezent purtam negocieri cu fondul de investitii care detine terenul”, a spus Prelea, fara a da mai multe detalii despre noua investitie.

In ceea ce priveste ultimele 12 apartamente finalizate, parte a proiectului “verde” Avalon Residence, Andrew Prelea spune ca au fost vandute 90% si ca o astfel de cerere nu a mai vazut de trei ani. Pe langa cererea pentru locuinte, un semnal pozitiv este dat de fondurile de investitii.

“In ultimele sase saptamani ne-au contactat fonduri de investitii din SUA, Marea Britanie si Israel. E prima data cand am «mirosit» investitori dupa caderea Lehman”, a incheiat Prelea.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri