Investitorii imobiliari straini au adus in primele noua luni circa 120 de milioane de euro la capitalul firmelor pe care le detin in Romania, in scadere de peste trei ori fata de perioada similara a anului trecut, cand infuziile de fonduri au depasit 395 milioane de euro, potrivit datelor ONRC.
Cea mai mare subscriere a fost realizata de realizata la grupul austriac Immofinanz, care a adus, in doua transe, peste 28 de milioane de euro la capitalul firmei care detine imobilul de birouri Baneasa Airport Tower din Bucuresti. Spre comparatie, anul trecut cea mai mare majorare de capital a fost de 122,8 milioane de euro, peste subscrierile totale realizate de investitorii imobiliari in primele noua luni din acest an, informeaza Mediafax.

Alti investitori imobiliari activi pe piata romaneasca in primele noua luni au fost Global Finance, care a investit 7,8 milioane de euro in complexul de birouri Global City Business Park, si compania poloneza Echo Investments, care a adus la capitalul firmei detinute in Brasov, pentru dezvoltarea unui centru comercial, 9,3 milioane de euro.

Investitorii spanioli au fost de asemenea activi, dar au contribuit cu sume destul de reduse la firmele detinute in Romania. Astfel, Grupo Lar a injectat aproape 5 milioane de euro in doua firme, iar Gran Via 1,9 milioane de euro.

Si austriecii de la CA Immo au majorat capitalul firmei Europolis Park Development Gamma (care detine un parc logistic), cu 4,2 milioane de euro, iar fondul DEGI a contribuit cu 3,2 milioane de euro la capitalul firmei care controleaza imobilul de birouri Construdava.

Totodata, compania portugheza Sonae Sierra a investit 1,6 milioane de euro in mall-ul River Plaza din Ramnicu-Valcea, in timp ce capitalul firmei Ana Tower Offices, prin care omul de afaceri George Copos vrea sa construiasca impreuna cu dezvoltatorul GTC o cladire de birouri, a fost majorat cu 2,9 milioane de euro.

Majorari de capital au mai fost realizate la firmele South Pacific Constructii (3,5 milioane de euro), detinuta de investitori australieni, si Confort City Rezidential (4,9 milioane de euro), apartinand fratilor Negoita.



Sursa foto : freedigitalphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri