Fostul presedinte si fondator al Adama, David Flusberg, a primit 675.000 de euro la plecarea de la conducerea companiei, preluata in noiembrie de grupul austriac Immofinanz, urmand ca si ceilalti fondatori ai dezvoltatorului, Dvir si Isaac Cohen Hoshen, sa incaseze sume similare.

Grupul austriac Immofinanz a finalizat in noiembrie 2011 achizitia a 69,22% din actiunile Adama Holding, tranzactie de 42,43 milioane euro, devenind astfel actionar unic al dezvoltatorului imobiliar. Immofinanz a cumparat actiunile de la fondul de hedging american Tiger Global, de la Morgan Stanley, o companie care administreaza Lehman Brothers Marea Britanie si de la actionarii fondatori.

"La semnarea contractului s-a stabilit ca Dvir Cohen Hoshen si Isaac Cohen Hoshen (doi din cei trei fondatori ai Adama, n.r.) sa continue sa ocupe functiile de director executiv al companiei, respectiv cea de director executiv al Adama Romania, pentru o perioada de un an de la data inchiderii tranzactiei. In acest sens, s-a stabilit ca in cazul in care compania va desface contractele celor doi directori sau in momentul in care contractele acestora vor expira, fiecare dintre ei vor primi plati compensatorii de 675.000 de euro", se arata intr-un raport al Adama, potrivit Mediafax.

Potrivit sursei citate, David Flusberg, presedintele Adama si, de asemenea, fondator al companiei, a plecat din companie dupa incheierea tranzactiei, Immofinanz platindu-i, de asemenea, 675.000 de euro.

Adama a finalizat circa 1.500 de apartamente de la infiintare, in anul 2005, si are in constructie zece proiecte. Compania are un portofoliu de dezvoltare de proprietati cu o suprafata totala de peste 1,36 milioane de metri patrati, care vor permite realizarea a peste 40 de proiecte rezidentiale.

In afara proiectelor rezidentiale din Romania, Adama este activa in Ucraina, Turcia, Croatia si Republica Moldova, unde dezvolta un numar mai mic de proiecte de birouri si spatii comerciale. Compania este inregistrata in Cipru.

Immofinanz, unul dintre cei mai importanti investitori imobiliari din Romania, este una dintre cele mai mari cinci companii de imobiliare listate din Europa cu un portofoliu de peste 1.600 proprietati cu o valoare de piata de 8,4 miliarde de euro. In Romania, grupul detine 50 de proprietati, cea mai mare parte cladiri de birouri si spatii comerciale, cu o valoare estimata la circa 900 de milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri