Casa de Insolventa Transilvania (CITR) lucreaza impreuna cu Volksbank, banca finantatoare, la strategia de valorificare a centrului comercial Armonia Braila, intrat anul trecut in faliment, fiind luata in calcul inclusiv varianta darii in plata, au declarat reprezentantii administratorului judiciar.
Centrul comercial, care a intrat in faliment la sfarsitul anului trecut, a fost evaluat la 25 milioane de euro, in conditiile in care investitia s-a ridicat la 45 milioane de euro, iar Volksbank are o expunere de circa 28 milioane de euro. Datoriile mall-ului se ridicau la 35 de milioane de euro, catre 33 de creditori, potrivit raportului CITR realizat la inceputul anului 2011, conform Mediafax.

"Volksbank are 90% din masa credala. Lucram la constructia strategiei de valorificare a centrului comercial si luam in calcul inclusiv darea in plata", a declarat intr-o conferinta de presa Vasile Godinca, senior partner CITR. In acest caz, Volksbank va prelua centrul comercial in contul datoriei pe care o are de recuperat de la firma Red Project Three, dezvoltatorul proiectului.

CITR a mai intermediat o tranzactie de acest tip in cazul uzinei Rulmentul Brasov, caz in care darea in plata a fost realizata catre stat.

"Prin vanzarea uzinei s-ar fi incasat cinci milioane de euro, oferiti de un investitor. Statul a luat insa in plata uzina si a transmis dreptul de proprietate Consiliului Judetean Brasov, care detine acum un teren de 44 de hectare evaluat la 25 de milioane de euro", a declarat Andrei Cionca, co-fondator al CITR.

Mall-ul Armonia Braila a fost inaugurat in luna noiembrie 2008, iar sapte luni mai tarziu a fost inchis. Centrul comercial a intrat in insolventa in noiembrie 2010, iar la sfarsitul anului trecut Tribunalul Bucuresti a decis intrarea in faliment.

Armonia Mall are o suprafata totala de 41.850 metri patrati, structurata pe doua etaje. Suprafata inchiriabila este de circa 29.300 metri patrati.

Acesta este cel de-al treilea mall din Romania care a intrat in faliment, dupa Tiago Mall Oradea (actualul Oradea Shopping City) si City Mall din Bucuresti. Ambele au fost vandute prin intermediul CITR, primul cu 30,5 milioane de euro, iar al doilea cu 17,3 milioane de euro.

Red Project Three face parte din compania Red, controlata de fondurile de investitii GED din Spania si Warburg Pincus din Statele Unite ale Americii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri