"Sumele provin atat din vanzarea de active, deopotriva core si non core, cat si din excedentul bugetar rezultat din activitatea curenta a firmelor din portofoliu, aflate in diverse stadii ale procedurii de insolventa", a anuntat CITR, intr-un comunicat citat de Mediafax.

In 2015, din cele 60 de milioane de euro distribuite creditorilor, peste 52 milioane de euro au fost acumulate de CITR din vanzari de active (cum ar fi locuinte sau utilaje), din 241 de tranzactii, ce au vizat 115 companii, aflate in gestiunea CITR. Peste jumatate din suma provine din valorificarile de active din regiunea Bucuresti - Ilfov.

Activele vandute in 2015 au fost valorificate la un procent de 70%, raportat la valoarea de evaluare. "Finantatorii au manifestat un interes crescut pentru activele rezidentiale, in special apartamente, blocuri si complexuri rezidentiale nefinalizate, spatii comerciale in zone centrale si spatii destinate productiei sau depozitarii in zone adiacente marilor orase", spun oficialii CITR.

Citeste si:

In total, in anul 2015, CITR a vandut peste 600 de utilaje de constructii si de productie, 386 de apartamente si peste 80 de terenuri din toate categoriile, urmate, intr-un top al celor mai multe unitati vandute, de case, spatii de productie si depozitare si de imobile de birouri.

CITR are o echipa de peste 110 de specialisti in domeniu, 40 practicieni in insolventa si zece echipe de lucru. CITR a gestionat procedura insolventei a peste 800 de societati comerciale.