Sanse mici pentru reabilitarea termica din fonduri europene

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Cristian Petrescu, a declarat la Suceava, ca sansele pentru asigurarea finantarii programului de reabilitare termica a blocurilor din fonduri europene sunt mici si ca din bugetul MDRT trebuie alocata o cota mai mare pentru acest program, informeaza Mediafax.

Petrescu a declarat, intr-o conferinta de presa, in ceea ce priveste programul de reabilitare termica a blocurilor va trebui crescuta cota alocata din bugetul MDRT, transmite Mediafax.

Intrebat daca programul de anvelopare a cladirilor anuntat de fostul ministru Elena Udrea, ce urma sa fie finantat din fonduri ale Uniunii Europene, mai este valabil, el a raspuns ca sansele sunt mici.

"Discutiile la Comisia Europeana au fost de a muta fonduri de pe Fondul Social pe acest program. Sansele sunt foarte mici", a spus Petrescu.

El a aratat ca anuntul facut in luna decembrie a anului trecut de fostul ministru al Dezvoltarii s-a bazat pe un aviz informal pozitiv.

"A fost un aviz informal pozitiv. Lucrurile s-au schimbat pe parcurs", a spus Petrescu.
La randul sau, presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat ca autoritatile locale au cerut Uniunii Europene sa asigure finantarea unor proiecte prin redistribuirea de fonduri de pe alte programe.

El a spus ca reabilitarea energetica a blocurilor este foarte importanta intrucat acum se fac investitii in noi centrale termice, dar caldura "pleaca pe geam" si considera ca din urmatorul exercitiu bugetar ce incepe in 2014 va trebui gasita formula pentru finantarea anveloparii blocurilor.

"Astept ziua cand banii vor veni direct pe regiuni ca sa ii putem noi aloca acolo unde sunt probleme", a spus Flutur.

Fostul ministrul al Dezvoltarii Regionale si Turismului Elena Udrea anunta, la sfarsitul lunii decembrie 2011, ca in 2012 MDRT intentioneaza sa reabiliteze termic circa 250.000 de apartamente, dupa ce a primit avizul Comisiei Europene de a transfera pentru reabilitare sume de la alte programe.

Ea a afirmat, in 20 decembrie 2011, intr-o conferinta de presa, ca reabilitarile termice cu fonduri europene vor incepe in primavara acestui an si ca oficialii europeni au fost de acord cu realocarea a 360 de milioane de euro de la alte programe operationale sectoriale pentru reabilitarea termica a cladirilor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Conturile Autoritatii pentru Turism au fost blocate
Setari Cookie-uri