Extinderea retelei Mic.ro a fost unul dintre factorii majori de revigorare a cererii de spatii comerciale stradale din Capitala si alte orase din tara, din aprilie 2010 deschizandu-se sute de unitati, la nivel national.
Acum, proprietarii multor din aceste spatii se vad in imposibilitatea de a le valorifica, contractele de inchiriere fiind mentinute in procedura de insolventa, iar evacuarea retailerului se poate face doar in situatia in care se hotareste acest lucru in instanta.

Administratorul judiciar al companiei lui Patriciu, RVA Insolvency, a transmis un comunicat in atentia proprietarilor de spatii care patrund fara drept in spatiile inchiriate debitoarei, prin care ii atentiona ca aceste actiuni reprezinta fapte penale. Cei care intra in spatiile inchiriate Mic.ro vor suporta toate pierderile materiale ale chiriasului si vor fi trasi la raspundere si pentru consecintele periclitarii planului de reorganizare.

Legal, contractele de inchiriere in derulare se considera mentinute la data deschiderii procedurii.

“Avem informatii legat de faptul ca proprietarii spatiilor au intrat in magazinele debitoarei. Sunt multi competitori ai companiei interesati de aceste spatii, iar noi trebuie sa asiguram un climat care sa faca posibila preluarea retelei de catre un investitor”, a spus practicianul in insolventa Simona Milos pentru wall-street.ro.

Aceasta a mentionat ca in prezent mai sunt circa 500 de unitati inchiriate de societatea Mic.ro, restul unitatilor pana la circa 660 fiind inchise, anterior insolventei.

“Suntem asaltati de angajati si proprietari de spatii. Incercam sa venim cu solutii”, a adaugat Milos.

Milos a spus ca momentan nu se stie o cifra clara a sumelor datorate de companiei proprietarilor de spatii, tabelul de creante urmand sa fie definitivat.

Ca exemplu al efervescentei extinderii Mic.ro, stau si rezultatele departamentului de retail al consultantului imobiliar Colliers.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri