Cererea noua de spatii de birouri pe piata imobiliara din Capitala, care cuprinde intrarile noi pe piata, extinderile companiilor cu divizii noi si extinderea de spatiu, a reprezentat o pondere de 28% din cererea totala, potrivit unui raport al companiei de consultanta imobiliara CBRE. Aceasta cerere noua de spatii de birouri ar fi generat in Bucuresti peste 10,000 de noi locuri noi de munca.

Oferta de spatii noi de birouri de clasa A livrate anul trecut in Bucuresti a fost absorbita aproape in totalitate de cerere, arata raportul CBRE privind piata de birouri din 2017, potrivit caruia 90% din suprafata finalizata anul trecut este deja inchiriata. Datele companiei mai indica faptul ca, in 2017, aproximativ 70% din cererea totala de spatii de birouri a fost reprezentata de cererea neta (din care sunt excluse tranzactiile de tipul reinnoiri/renegocieri) iar cererea totala a depasit pragul de 350.000 mp, fiind cu 30% mai mare comparativ cu 2015 si cu 22% mai mare fata de anul 2014.

"Numarul cerintelor noi este in crestere; daca in 2016 si 2017 s-au creat in medie anual aproximativ 10.000 de locuri noi de munca, estimam ca pentru acest an numarul cerintelor noi urmeaza sa creasca”, arata Mihai Paduroiu (foto), head of advisory & transaction services, investor leasing, office, CBRE.

El adauga ca CBRE Romania a fost implicata in 37% din suprafata totala tranzactionata de companiile de consultanta, respectiv 43 de tranzactii, fiind lider de piata atat in reprezentarea proprietarilor, cu 33% cota de piata, cat si a chiriasilor - 39%. Peste 1.500 de noi locuri de munca au fost create in 2017 urmare a tranzactiilor realizate de CBRE cu cereri noi de spatii de birouri, in domenii ca IT, productie industriala si servicii de business.

Citeste si:
Un nou restaurant se deschide în București: unde se află acesta
Un nou restaurant se deschide...

Cele mai active zone din punct de vedere al cererii de spatii de birouri au fost zona de Nord (29%), Pipera (26%), Vest (16%), Central Business District - 15% si Centru - 14% iar cererile au venit cu precadere din sectoarele IT (48%), productie industriala si energie (16%) si Financiar- 11%.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri