Mai putine cladiri de birouri: Cand vor creste chiriile?

Pe piata de birouri din Bucuresti, volumul spatiilor livrate in ultimii doi ani a scazut considerabil si nici 2012 nu se arata a fi mai bun. Mai putin de 100.000 mp de birouri vor fi finalizati in acest an, iar acest lucru ar putea conduce la usoare cresteri de chirii incepand cu a doua jumatate a anului, se arata in raportul consultantului imobiliar The Advisers/Knight Frank.

“Volumul de spatii noi care vor fi livrate in 2012 va fi cu mult mai mic fata de anii precendenti, situandu-se chiar sub 100.000 mp. Prima faza a AFI Business Park, cu circa 11.000 mp, va fi gata in vara. Alte cladiri mai mici vor fi livrate in centrul de afaceri al Capitalei”, spun cei de la The Advisers/Knight Frank.

Dezvoltatorul Monolit va finaliza o cladire cu o suprafata de 2.2250 mp in zona Charles de Gaulle, iar un alt dezvoltator local va livra un proiect de 3.000 mp pe Bulevardul Aviatorilor.

In plus, UniCredit va pleca din turnul de la Aviatorilor si se va muta in propriul sediu, o cladire de 15.000 mp, amplasata pe Bulevardul Expozitiei, in apropiere de Piata Presei.

“Suprafata disponibila de birouri libere va scadea, iar aceasta scadere se va reflecta intr-o tendita de crestere pentru chiriile cladirilor de clasa A, cu locatie buna. Aceste cresteri ar putea sa apara din a doua jumatate a anului”, mai se arata in rapotul consultantului imobiliar The Advisers/Knight Frank.

In prezent, chiriile cerute pentru spatiile de birouri incep de la 9-11 euro/mp pentru cladirile din zonele periferice ale Bucurestiului si ajung pana la 15-17 euro/mp pentru cladirile din centru.

Sursa foto: afi-businesspark.ro


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri