Terenul cumparat de NEPI se afla la o distanta de 200 metri de sediul Guvernului, iar pe acest teren exista o vila istorica pe care sud-africanii planuiesc sa o renoveze. Pe langa renovarea vilei, NEPI intentioneaza sa construiasca pe terenul din Piata Victoriei o cladire de birouri clasa A.

Proprietatea de langa Guvern, denumita Victoriei Office si amplasata pe bulevardul Aviatorilor nr. 8, a fost evaluata anul trecut la 13,2 milioane de euro. Cladirea era detinuta de firma Central AH Pioneer, controlata de omul de afaceri Alexander Hergan, de la care NEPI a cumparat in ultimii ani si alte proprietati. In raportul NEPI se mentioneaza ca investitia in vehiculul Central AH Pioneer, subsidiara NEPI, a fost de 8,4 milioane de euro.

Vila a fost construita in perioada 1926-1927 si a fost locuita de Mihai Oromolu, cel care a fost guvernator al Bancii Nationale intre 1922 si 1926.

Citeste si:

NEPI a raportat pentru anul trecut un profit atribuibil actionarilor de 18,77 milioane euro, de 2,7 ori mai mare fatade anul precedent. Veniturile din chirii au crescut cu 50,7%, de la 21,2 milioane euro la 32,06 milioane de euro.

Sursa foto: wikimapia.org