Alexander Hergan (63 de ani), unul dintre cei mai discreti investitori din piata imobiliara, a renuntat la sefia grupului Avrig 35, dezvoltatorul cladirilor Charles de Gaulle Plaza si Bucharest Tower Center, el fiind inlocuit de Haydn Wright, in varsta de 47 de ani.
Grupul Avrig 35 a anuntat ca Alexander Hergan (foto) va fi inlocuit in functia de CEO de Haydn Wright, care are o experienta de peste 25 de ani in real estate, finante si restructurari de companii pe mai multe piete emergente. Wright a fost numit la sefia Avrig 35 la recomandarea grupului Taverners, unul din actionarii institutionali ai Avrig.

Contactat de Wall-Street, omul de afaceri Alexander Hergan nu a dorit sa comenteze in niciun fel plecarea sa de la conducerea companiei. "Nu am nimic de declarat", a fost pozitia oficiala a investitorului.

O alta masura anuntata este crearea unei echipe de management care se va ocupa cu restructurarea grupului, ca urmare a contextului economic dificil din Romania. Matthew Proskine, in prezent director de marketing si vanzari si, in acelasi timp, fiul unuia dintre actionarii Avrig 35, a fost numit in functia de vicepresedinte, la fel ca si Ian Beatty, care a reprezentat actionarii Avrig in ultimii patru ani.

“Domnul Hergan va ramane in continuare in actionariatul grupului Avrig 35, aceasta fiind doar o schimbare de management, pentru a reactiona mai bine la realitatile pietei. Noua structura a grupului activeaza incepand de astazi (n.r: miercuri)”, a declarat, pentru Wall-Street, Matthew Proskine.

Echipa se va concentra pe finalizarea proiectelor: Avrig 7 Business Center (o cladire de birouri cu o suprafata de 30.000 mp, amplasata in zona Obor), World Class Gym (in cadrul parcului comercial Iris Shopping Center din Titan) si Pallady Shopping Center ( inchiriat de catre Auchan si Decathlon), se arata in comunicatul grupului.

Grupul Avrig 35 cuprinde peste 100 de companii, cele mai multe cu activitati pe piata imobiliara, si detine peste 100 de proprietati in Bucuresti si in tara. La inceputul anului, Avrig 35 si dezvoltatorul Cascade Group au anuntat inceperea unui nou proiect, Pallady Shopping Center, amplasat in estul Bucurestiului, pe locul fostei fabrici Sicomed, in care vor investi circa 80 milioane de euro.

Tot atunci, Hergan a aparut in presa dupa mai bine de zece ani.

„2009 a fost cel mai neproductiv an din intreaga mea cariera. Am pus pe hold patru proiecte si am ramas blocati cu cei aproape 32.000 mp de birouri din Piata Victoriei. Ma doare inima pentru acest proiect (n.r: Bucharest Tower Center), avem o lista cu potentiali clienti si totusi am pierdut chiriile pentru doi ani”, spunea luna februarie Alexander Hergan.

O luna mai tarziu, fondul de investitii New Europe Property Investments (NEPI) a achizitionat locatiile inchiriate de operatorii Auchan si Bricostore in Pitesti, detinute de grupul Avrig 35, in schimbul a 21 milioane de euro.

Acelasi fond de investitii anunta apoi in luna aprilie ca a decis sa vanda inapoi grupului Avrig 35 o cladire de birouri din Constanta, inchiriata de catre banca Raiffeisen, valoarea tranzactiei fiind estimata la 5,8 milioane de euro.

Grupul Avrig 35, infiintat in anul 1999 de patru investitori americani, detine peste 100 de companii in Romania, majoritatea cu activitati in real estate, insa si din alte domenii, precum: arhitectura (Studio Proiectare 35), televiziune (Pratech Production), constructii si echipamente (Flexxelf, Lifetime Glazing Solutions Grup, Echipamente Constructii Montaj) sau asset management (Strategic Asset Management).

Citeste aici ce crede Alexander Hergan despre piata imobiliara din Romania si care sunt principiile de business dupa care se ghideaza.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri