Fondul austriac CA Immo, unul dintre cei mai mari investitori imobiliari din Romania, ocupa de la sfarsitul anului 2010 o suprafata de 480 mp in cladirea Europe House, pe care o detine in Piata Victoriei. Din acest birou, cei 20 de angajati ai CA Immo administreaza un portofoliu de circa 400 de milioane de euro.
CA Immo este al treilea proprietar de birouri din Romania, dupa stocul total de spatii detinute. Intr-una din cladirile sale, Europe House, cunoscuta ca fiind printre primele cladiri moderne din Bucuresti, se afla si sediul fondului de investitii.

„Biroul nostru se afla in etajul 5 al cladirii si ocupa o suprafata inchiriabila de 480 mp. Relocarea a avut loc in luna decembrie 2010, din fostul sediu Europolis (n.red.: fond de investitii cumparat de CA Immo in 2010, intr-o tranzactie globala) amplasat in America House”, spune Marian Roman (foto), managing director al CA Immo Romania.

20 angajati in 480 mp

In cei 480 mp isi desfasoara activitatea cei 20 de angajati ai CA Immo, care lucreaza impreuna pentru administrarea unui portofoliu de aproximativ 400 de milioane de euro. Pe langa cladirea Europe House, CA Immo mai detine in Romania si proiectele de birouri Opera Center, Bucharest Business Park si River Place, precum si un parc de retail in Sibiu si un parc logistic amplasat la km 13 pe Autostrada A1.

Fondul de investitii a ales pentru propriul sediu Europe House pentru „statutul recunoscut al cladirii, de «landmark office project»”. Europe House a fost finalizata in 2002, de catre dezvoltatorul GTC si este considerata a fi una din cele mai bune zece cladiri de birouri din Bucuresti.

„La toate facilitatile oferite in prezent de Europe House, ar fi ideal sa fie posibila implementarea unui centru de afaceri, in care sa fie organizate evenimente, prezentari si, in general, sa serveasca activitatilor de business networking desfasurate de catre chiriasi. De asemenea, prezenta un spatiu verde in jurul cladirii, ca zona de relaxare, ar fi benefica”, descrie Marian Roman o cladire de birouri ideala.

Sediul CA Immo include si trei sali de sedinte, cu o capacitate de sase, 12 si 20 de persoane.

Ce inseamna amenajarea unui birou de multinationala

Biroul CA Immo a fost amenajat de arhitecta Georgia Cristea, iar partitionarea spatiului si mobilierul au fost furnizate de catre compania Bene Romania. Amenajarea sediul CA Immo, care a durat trei luni si jumatate, a pornit avand la baza mai multe cerinte, precum relocarea intr-un nou spatiu cu o suprafata totala mai mica decat cea anterioara si refolosirea, pe cat posibil, a anumitor finisaje sau echipamente din vechiul spatiu de birouri.

Astfel, mobilierul Bene existent a fost completat cu elemente noi adaptate spatiului, mocheta cu dungi multicolore a fost relocata, iar cea noua a fost aleasa asfel incat sa puna cat mai mult in valoare efectul optic al celei vechi, povesteste arhitecta. De asemenea, acvariul si-a gasit o noua locatie, fiind amplasat la intrarea in birou, in zona de asteptare.

„Pentru spatiul de lucru s-a trecut de la varianta cu birouri inchise la open space cu partitii fonoizolante de inaltime medie, doar birourile manageriale, meeting room-urile si biroul contabilitatii ramanand complet inchise. Cu toate ca noul sediu este mai mic, senzatia generala este de spatialitate, confort si perfecta proportionare a spatiului la scara umana”, explica Georgia Cristea.

Business in nuante pastelate

In apropiere de zona de asteptare a sediului, au fost amplasate mai multe tablouri al caror „pictor” este foarte important pentru oficialul CA Immo.

„Tablourile de pe hol imi sunt foarte dragi si sunt pline de semnificatie. Au fost pictate de o fetita pe nume Nicoleta, de la adapostul de copii Mia’s childrens. Le-am cumparat la o licitatie pe care Europolis a gazduit-o la River Place in perioada 2009-2010, in vederea strangerii de fonduri pentru a asigura acestor copii o masa calda pe zi, timp de un an”, povesteste Marian Roman.

In biroul sau, obiectele personale sunt foarte putine: cateva carti de management, fotografii cu familia si o motocicleta Triumph Boneville in miniatura. „Miniatura a fost pentru destul de mult timp cel mai apropiat lucru asemanator unei motociclete si l-am primit de la sotia mea, dupa ce s-a obisnuit cu ideea ca am cumparat si originalul”, spune managerul.

Ca mijloc de transport, cel care admistreaza portofoliul de 400 de milioane de euro al CA Immo prefera metroul, un avantaj fiind ca trei din cele patru cladiri pe care fondul le detine in Bucuresti sunt amplasate in imediata apropiere a unor statii de metrou. Vara insa, cand este mai putin trafic in Capitala, vine de multe ori la birou cu motocicleta.

Alaturi de CA Immo, printre companiile care au sediul in Europe House se mai numara: Orange Romania, Alico Group, BCR-Banca Pentru Locuinte, Bristol-Myers Squibb, White&Case, CB Richard Ellis (CBRE), Building Support Services (BSS), Qatar Airways si Phorm Advertising. La parterul cladirii se afla si cafeteria French Bakery.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri