Operatorul de centre comerciale Simon Property Group a fost desemnat cea mai mare companie de real estate din lume, potrivit indexului FTSE EPRA/NAREIT, scrie Business Week.

John Barwick de la National Real Estate Investment Trust (NAREIT ) a declarat ca acest index este calculat in functie de capitalizare companiilor, in cazul Simon Property aceasta fiind de 45,9 miliarde de dolari la data de 4 mai.

Yahoo! Finance a estimat recent ca „entreprise value” (n.red. masura a valorii unei companii calculata adunand capitalizarea acesteia cu datoriile, minus numerarul si echivalentele in numerar ale companiei) a Simon Property este de 65 de miliarde de dolari, potrivit Indianapolis Business Journal. Pe de alta parte insa, reprezentantii Simon Property au afirmat ca aceasta estimare este prea mica si ca valoarea este, de fapt, de 85 de milioane de dolari.

Simon Property a anuntat in luna aprilie ca veniturile din inchirierile centrelor comerciale detinut au crescut cu 9,7%, ajungand pana la 1,12 miliarde de dolari, in timp de vanzarile retailerilor au crescu cu 11% pana la 546 dolari pe picior patrat (circa 593 de dolari pe metru patrat).

Compania a intrat anul acesta in topul Standard & Poor's 100 Index, o lista cu cele mai mari si mai stabile companii, pe care mai figureaza nume precum Apple, Coca-Cola sau McDonald's.

Simon Property detine sau are actiuni in cadrul a 337 de centre comerciale si are circa 5.500 de angajati. Compania este condusa de David Simon, in varsta de 50 de ani, care ocupa functiile de presedinte si CEO.

Explicatie foto: Centrul comercial Newport Centre din New Jersey, detinut de Simon Property.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Esecuri in turism: De la hoteluri fara clienti, la insule abandonate