Veniturile grupului Globe Trade Centers (GTC) in Romania si Bulgaria au urcat cu 41% in primul trimestru fata de aceeasi perioada din 2011, la 5,5 milioane euro, cea mai mare parte a incasarilor fiind realizate pe piata romaneasca, prin cele patru mall-uri Galleria si complexul de birouri City Gate.

Dezvoltatorul imobiliar inregistra, in perioada ianuarie-martie 2011, venituri de 3,9 milioane euro in Romania si Bulgaria. GTC detinea atunci in Romania doar trei mall-uri, al patrulea, din Arad, fiind deschis in toamna anului trecut, relateaza Mediafax.

In Bulgaria, GTC are doar un centru comercial, cu o suprafata de 25.000 de metri patrati.

Potrivit unui raport prezentat luni de companie, costurile totale pe cele doua piete au urcat usor in perioada analizata, de la 2,5 milioane euro la 2,8 milioane euro. Astfel, compania a raportat in primul trimestru un profit brut de 2,5 milioane de euro, fata de 1,039 milioane euro in perioada corespunzatoare a anului trecut.

GTC detine in prezent in Romania patru mall-uri sub brandul Galleria, la Arad, Suceava, Piatra Neamt si Buzau, cu o suprafata totala de 69.500 metri patrati. Rata medie de ocupare a acestora este de 87%, iar nivelul mediu al chiriei se situeaza la 9 euro/mp/luna. Centrele comerciale erau estimate in martie la 84 milioane de euro.

Compania mai detine complexul City Gate, din Piata Presei, evaluat la 173 milioane de euro. Complexul este ocupat in proportie de 96%, iar chiria medie este de 22 de euro/mp/luna.

GTC are, de asemenea, o serie de terenuri in Bucuresti, pentru proiecte rezidentiale totalizand circa 4.000 de locuinte, dar si pentru un imobil de birouri, de 15.000 metri patrati, care urmeaza sa fie dezvoltat in parteneriat cu omul de afaceri George Copos.

Intreg portofoliul din Romania reprezinta 19% din totalul detinut de GTC in Europa, estimat la 2,038 miliarde de euro. Astfel, activele GTC in Romania se ridica la 387 milioane de euro, fata de 404 milioane de euro la sfarsitul anului trecut.

Pe segmentul de birouri, GTC a construit imobilele Europe House si America House, ambele vandute.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
5 previziuni economice pentru 2020