Israelienii de la AFI au primul chirias in birourile din Cotroceni

Dezvoltatorul AFI Europe Romania a semnat un contract de preinchiriere pe o durata de sapte ani cu Microchip Technology, una dintre companiile americane de top din industria IT, pentru un spatiu de 2.500 metri patrati situat in interiorul primei din cele cinci cladiri de birouri de clasa A din cadrul proiectului AFI Business Park Cotroceni.

Microchip Technology este primul chirias al cladirii AFI Business Park Cotroceni, care va fi inaugurata in aceasta vara. Contracte aditionale pentru inchirerea unei alte suprafete de 4.000 metri patrati in interiorul AFI Business Park 1 sunt momentat in derulare, in timp ce alti 6.000 metri patrati au fost deja negociati pentru cea de-a doua cladire de birouri, potrivit dezvoltatorului AFI Europe.

In prezent, Microchip Technology are sediul intr-o cladire de birouri din aceeasi zona, respectiv Cotroceni-Politehnica, imobilul fiind detinut de fondul austriac de investitii Immofinanz.

“O problema majora cu care se confrunta in zilele noastre companiile de IT o reprezinta optiunea de extindere limitata oferita de cladirile de birouri desi ritmul accelerat de crestere al industriei impune deseori astfel de situatii.”, sustine David Hay CEO AFI Europe Romania.

Principalii clienti vizati pentru parcul de birouri sunt reprezentanti de companii nationale si multinationale de software sau din industria IT si de comunicatii, companii financiare si de asigurari. AFI a obtinut o finantare de 13,4 milioane de euro pentru aceasta cladire de la UniCredit Bank of Austria.

AFI Europe a inceput constructia primei cladiri de birouri AFI Business 1 in Iunie 2011 si o va finaliza in luna august a anului curent, in timp ce a doua cladire de birouri va fi gata in ianuarie 2014. Dezvoltatorul a numit compania de consultanta The Advisers/Knight Frank ca agent exclusiv responsabil de inchirierea spatiilor de birouri aflate in cadrul AFI Business 1.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri