Numarul ofertelor de apartamente vechi scoase la vanzare in Bucuresti in luna mai este de peste 2.800 de unitati, nivelul maxim lunar din ultimele 30 de luni, un nivel mai mare inregistrandu-se in octombrie 2008.
Numarul ofertelor de apartamente vechi scoase la vanzare in Bucuresti in luna mai este de peste 2.800 de unitati, nivelul maxim lunar din ultimele 30 de luni, un nivel mai mare inregistrandu-se in octombrie 2008. Recordul de oferte noi scoase pe piata s-a inregistrat in martie 2008, cand au fost peste 4.300 de proprietati scoase la vanzare.

Potrivit monitorizarii realizate de AnunturiParticulari.ro, un volum mai mare lunar de oferte nu s-a mai realizat din 2008.

Numarul mare de apartamente oferite spre vanzare a pus totodata sub presiune si preturile medii solicitate de proprietari, inregistrandu-se usoare scaderi la toate tipurile de unitati. In cazul garsonierelor si apartamentelor de doua camere, putem vorbi chiar despre un minim istoric atins in luna mai pe fondul cresterii ofertei, dar si a unor scaderi usoare, dar constante de la inceputul anului si pana acum.

In luna mai, proprietarii de garsoniere au solicitat un pret mediu de 35.586 euro/ unitate, ajungandu-se astfel la nivelul minim al ultimilor 5 ani. Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, vorbim despre o scadere de 4%, de la aproape 37.000 euro, cat erau cotate aceste unitati in mai 2011. Pretul mediu pentru o garsoniera a scazut si comparativ cu luna anterioara a acestui an cu 1%, de la 36.100 euro.

Trendul se mentine si in cazul apartamentelor de doua camere, si aici inregistrandu-se cel mai scazut nivel al preturilor din 2007 si pana acum. Pretul mediu pentru acest tip de unitati a ajuns in mai la putin peste 55.000 euro, in scadere cu 6% fata de intervalul similar al anului trecut. Apartamentele de doua camere sunt mai ieftine cu peste 2% si comparativ cu aprilie 2012 cand pentru o astfel de unitate proprietarii solicitau un pret mediu de aproximativ 56.700 euro.

O variatie de -6% fata de luna mai a anului trecut se inregistreaza si in cazul apartamentelor de trei camere, de la 82.500 euro, la 77.900 euro in prezent. Valoarea actuala solicitata de proprietari nu este minima ultimilor 5 ani, dar se inscrie intr-un top 3 al celor mai mici preturi medii solicitate, dupa lunile decembrie, respectiv august 2011. In comparatie cu luna trecuta a acestui an, observam o scadere de 2%, echivalentul a 1.500 euro.

Unitatile de patru camere sunt singurele care au inregistrat cresteri ale pretului mediu solicitat de proprietari fata de aceeasi perioada a anului trecut, cresterea fiind insa sensibila, de doar 1%. Se mentine insa tendinta de scadere chiar si de la luna la luna, variatia de pret fata de luna aprilie 2012 fiind de peste 4%, de la 104.600 euro, trecand in luna mai sub pragul de 100.000, mai exact 99.841 euro.

Sursa foto: Freedigitalphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri