Volumul lucrarilor de constructii a crescut in primele cinci luni fata de aceeasi perioada a anului trecut, atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 10,8%, respectiv cu 9,4%, a anuntat vineri INS.

Pe elemente de structura la lucrarile de constructii noi, volumul lucrarilor a crescut in primele cinci luni cu 24,3%. S-au inregistrat scaderi la lucrarile de reparatii capitale (13,9%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (9,8%), relateaza Mediafax.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor a scazut la cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale cu 10%, respectiv cu 1,3%.
La constructiile ingineresti, volumul lucrarilor a crescut cu 23,4%.

Comparativ cu perioada corespunzatoare a anului precedent, in primele cinci luni din 2012 volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 9,4%, crestere evidentiata la lucrarile de constructii noi (26,7%).

La lucrarile de reparatii capitale si la lucrarile de intretinere si reparatii curente s-au inregistrat scaderi cu 17,7%, respectiv cu 6,2%.

Pe obiecte de constructii s-au inregistrat scaderi la cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale cu 16,4%, respectiv cu 0,1%. La constructiile ingineresti, volumul lucrarilor a crescut cu 22%.

In luna mai 2012, volumul lucrarilor de constructii (serie bruta) a crescut fata de luna aprilie 2012, cu 21,8%, crestere wsustinuta de lucrarile de reparatii capitale (+30%), lucrarile de intretinere si reparatii curente (21,4%) si de lucrarile de constructii noi (20,4%).

Pe obiecte de constructii, s-au inregistrat cresteri la cladirile rezidentiale (36,3%), la constructiile ingineresti (24,8%) si la cladirile nerezidentiale (8%).

Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut in luna mai comparativ cu aprilie 2012 cu 5%.

Pe elemente de structura, s-au inregistrat cresteri la lucrarile de reparatii capitale (10,1%), la lucrarile de intretinere si reparatii curente (8,6%) si la lucrarile de constructii noi (5,6%).

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor a crescut la cladirile rezidentiale si la constructiile ingineresti cu 25,7%, respectiv cu 5,7%. Volumul lucrarilor de constructii la cladirile nerezidentiale a scazut cu 3,6%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri