Citeste si

Totusi, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, piata apartamentelor vechi nu da semne de revenire, raportul citat indicand scaderi de pana la 7% la toate tipurile de imobile.

"Deprecierea inregistrata in ultima luna de moneda nationala nu pare sa fi tras niciun semnal de alarma in randul proprietarilor de apartamente care si-au scos imobilele la vanzare. Chiar daca, fata de luna iunie, un potential cumparator ar fi nevoit sa plateasca in iulie o valoare mai mare in lei pentru aceeasi suma in euro, proprietarii au solicitat preturi mai mari chiar si in euro in cazul garsonierelor si al apartamentelor cu doua camere", sustin cei de la AnunturiParticulari.ro.

Astfel, pretul mediu in Bucuresti pentru o garsoniera a ajuns in iulie aproape de pragul de 36.000 euro, intr-o usoara crestere, de sub 1%, fata de luna iunie a acestui an, dar si cu 1% mai putin comparativ cu luna iulie 2011, cand pretul mediu solicitat trecea de 36.380 euro.

Apartamentele cu doua camere sunt cu aproape 3% mai scumpe in iulie decat in iunie, in doar o luna pretul variind cu mai mult de 1.500 euro si trecand de 57.000 euro. Raportul indica totusi un nivel cu 2% mai mic fata de aceeasi perioada a anului trecut cand pretul mediu solicitat de proprietari oscila in jurul valorii de 58.450 euro.

"Potentialii clienti ai apartamentelor cu trei si patru camere au avut totusi mai mult noroc in luna care se incheie, proprietarii solicitand cele mai mici preturi de la inceputul acestui an. Imobilele cu trei camere au ajuns la o valoare medie solicitata de 75.634 euro, cu aproximativ 850 euro mai putin decat in luna iunie. O scadere mai mare insa observam comparativ cu luna iulie a anului trecut, variatia fiind de -6%, de la aproape 80.700 euro", se mai arata in raportul portalului.