5.000 de metri patrati de birouri, centre de date si masinarii complexe de printat/asamblat plicuri, un sistem de securitate imediat sub cel al FBI, toate intr-o ALTFEL de companie. Star Storage ofera solutii pentru protectie si management al informatiilor, operatiunile fiind asigurate de circa 450 de angajati.

Ma asteptam, cand am aflat ca sediul Star Storage se afla in Pipera, aproape de metrou, sa vizitez birouri similare cu altele din acea zona a Bucurestiului, dar dimensiunea si complexitatea proceselor din cadrul companiei romanesti cu capital 100% privat m-a luat prin surprindere.

Gradul foarte mare de securitate din data center, in care compania a investit din 2009 pana in prezent peste 6 mil. de euro, este mai ridicat decat cel in fabricile de inovatie ale unor companii multinationale majore precum, de exemplu, Gillette. In aceste zone , construite in conformitate cu standardul TIA-942 de nivel Tier-3 (Tier-4 este intalnit la NASA sau FBI – n.r.), mi-a fost interzis sa fotografiez, intrarea in data center facand-o pe baza de recunoastere electronica a amprentei. Mai mult, am fost cantarit (automat) la intrare si la iesire pentru ca sistemul sa determine automat daca devin, in mod artificial, mai greu.

Oficialii companiei mi-au pus la dispozitie un numar limitat de fotografii din data center – puteti sa le vizualizati in galeria foto.

Cei in jur de 450 de angajati lucreaza atat in birouri “traditionale” cat si in coletarie, in mini-fabrica cu aparatura moderna de ambalare/printare/creare de plicuri dar si in centrul de arhivare electronica sau pe microfilm. Capacitatea acestora din urma este de 1 milion de pagini/zi, fiind, conform oficialilor companiei, cel mai performant din Europa Centrala si de Est.

Coala in Plic from Internet Corp SRL on Vimeo.

In birourile de arhivare electronica de carte veche si manuscrise se lucreaza cu masti pe fata si cu manusi, toate documentele procesandu-se cu grija pentru a nu fi deteriorate. Scanerele de foarte mari dimensiuni permit scanarea unor documente de mari dimensiuni. Per total, domneste linistea si doar zbarnaitul masinariilor se face auzit.

Practic, Star Storage si-a dezvoltat portofoliul de solutii si servicii pornind de la principiul integrarii complete de-a lungul intregului ciclu de viata al informatiilor generate de o companie – din momentul productiei acestora pana in momentul stocarii sau distrugerii - servicii externalizate de output management (productie documente), servicii externalizate de arhivare si management al arhivelor hibride (arhive fizice si electronice), servicii externalizate de data center, solutii de infrastructura IT si solutii de business, toate integrate cu solutiile de gestiune a informatiilor geospatiale (Geographic Information System).

Scanare from Internet Corp SRL on Vimeo.

Pe langa cei 4100 de mp din Cladirea Feper si 900 mp in Cladirea PBT, Star Storage, companie prezenta pe piata din 2000, mai detine un punct de lucru la Craiova (330 mp) si un depozit de arhivare fizica tot in Bucuresti (aproximativ 1300 mp).

Cum ti se par facilitatile/instrumentele Star Storage? wall-street.ro te incurajeaza sa comentezi.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri