In Bucuresti, pe segmentul locuintelor cu doua camere construite in perioada 1978 si 2000, cel mai bine conectati la asteptarile cumparatorilor sunt proprietarii din zona Gorjului-Apusului.

„Daca aici pretul mediu pentru ofertele iesite din piata in ultimele trei luni a fost de 53.000 de euro, valoarea medie de listare a unitatilor locative disponibile inca spre vanzare la inceputul lui septembrie era foarte apropiata, respectiv 53.750 de euro (o diferenta mai mica de 1,5%). In aceasta zona, ofertele scoase de pe portal in ultimele trei luni au consemnat o scadere de 5%, in vreme ce anunturile active la inceputul lui septembrie inregistrasera o ieftinire de 2%”, spun cei de la imobiliare.ro.

Pe locul al doilea se situeaza zona Unirii, unde pretul mediu cerut pentru ofertele active la inceputul lunii in curs era de 114.900 de euro. Diferenta fata de ofertele retrase din piata in ultimele trei luni, la un nivel de 110.000 de euro, este, in acest caz, de aproximativ 4%. In ultimele trei luni, locuintele din Unirii au inregistrat o ajustare medie de pret de 7% pana a ajunge la un nivel interesant pentru cumparatori, in vreme ce unitatile disponibile inca spre vanzare consemnasera un declin de doar 3%.

In cartierul Iancului se regaseste cea mai mare discrepanta intre proprietari si cumparatori, dintre zonele analizate. Aici, valoarea medie de listare pentru apartamentele cu doua camere era, la inceputul lunii septembrie, 63.000 de euro. Pretul mediu cerut pentru ofertele din aceasta categorie retrase de pe piata in ultimele trei luni arata insa ca acest gen de locuinte devin interesante pentru cumparatori la un pret cu circa 6% mai mic, respectiv 58.900 de euro.

„De mentionat este ca, daca apartamentele ce si-au gasit deja clienti s-au ieftinit, in medie, cu 4% cat timp au fost promovate pe imobiliare.ro, ofertele ramase active consemnasera deja ieftiniri de 3%”, mai spun reprezentatii portalului.

Preturi mai mici la 3 camere in Iancului

Pe segmentul locuintelor cu trei camere, situatia sta invers: proprietarii din zona Iancului sunt, de data aceasta, cel mai bine conectati la asteptarile cumparatorilor. Aici, apartamentele disponibile pe piata la inceputul lui septembrie aveau un pret mediu cerut chiar mai mic decat valoarea de listare a ofertelor retrase din piata in ultimele trei luni: 70.500 de euro, fata de 72.000 de euro. Acest lucru poate fi explicat, pe de o parte, si prin faptul ca anunturile ramase valabile inregistrasera deja o ieftinire de 5%, fata de scaderea de doar 4% a ofertelor retrase de pe piata.

Citeste si:

In zona Unirii, locuintele tricamerale disponibile spre vanzare la inceputul lunii aveau un pret mediu cerut de 138.000 de euro, fata de nivelul de 134.000 de euro la care au iesit din piata oferte similare in perioada de vara, ceea ce echivaleaza cu o diferenta de aproape 3%. Daca ofertele retrase au inregistrat scaderi de pret de 6% de la momentul listarii, cele care sunt inca valabile au consemnat deja un declin de 9%.

Cea mai mare discrepanta intre asteptarile proprietarilor si cele ale cumparatorilor se regaseste, de data aceasta, in Gorjului-Apusului. Ofertele active in septembrie aveau un pret mediu cerut de 69.500 de euro, cu aproape 3,6% mai mult decat valoarea de listare a ofertelor iesite din piata, de 67.000 de euro. Aici, ambele categorii de oferte au consemnat scaderi de 6%.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net