„Competitia arhitecturala pentru prima faza de dezvoltare este finalizata si am semnat contractul de proiectare. Aceasta prima faza va cuprinde cladiri de birouri cu spatiile comerciale aferente”, a declarat Panait.

"In aceasta faza incipienta a proiectarii avem in vedere birouri cu o suprafata construita de aproximativ 50.000 mp. Aceasta este suprafata estimativa pentru prima faza de contruire si pe parcursul proiectarii poate suferi modificari", a adaugat Panait.

Compania a anuntat, anterior, ca va construi pe teren un proiect imobiliar mixt, care va cuprinde birouri, retail si locuinte. „Avand in vedere suprafata terenului de la Timpuri Noi am decis dezvoltarea unui proiect ce va contribui la revigorarea si dezvoltarea acestei zone centrale. Conceptul urban realizat stabileste implementarea unui proiect bine integrat in zona si cu functiuni mixte (birouri, rezidential, comercial)”, a mentionat Antoniu Panait.

Citeste si:

La cat se va ridica investitia in aceasta prima faza? „Valoarea investitiei depinde de solutiile adoptate pe parcursul proiectarii si din acest motiv este prea devreme sa vehiculam sume. Constructia va incepe dupa obtinerea tuturor avizelor si autorizatiilor de construire. In momentul de fata efectuam demolarea structurilor subterane in vederea pregatirii solului pentru construire”, a spus Panait.

Interprime Properties a cumparat in 2010 platforma Timpuri Noi, cu o suprafata de 53.000 mp pentru circa 35 mil. euro. In 2011, compania a cumparat un al doilea teren in Capitala, in zona Orhideea, cu o suprafata 20.000 mp.

Cum vede piata locala?

Piata imobiliara din Romania este in plin proces de transformare si reasezare in ton cu pietele internationale. Reintoarecerea la situatia existenta inainte de criza nu mai poate fi luata in calcul pentru strategia de dezvoltare, spune Panait, care considera ca acum cresterea si profitul trebuiesc calculate pe termen lung.

„Investitiile speculative si slabe calitativ nu mai pot fi fructificate ca pana in debutul crizei. Clientii sunt mult mai atenti si selectivi. Evolutia preturilor la terenuri, prin tranzactiile realizate, a confirmat necesitatea de reanalizre a asteptarilor din partea proprietarilor”, a mai spus Panait.