Prima faza din Liberty Technology Park, inchiriata 100%: Siemens a luat 3.000 mp in birourile lui Sturza

Siemens a inchiriat 3.000 de mp de birouri in prima faza a Liberty Technology Park din Cluj, proiect de birouri dezvoltat de fondul de investitii Fribourg Capital, al carui presedinte este omul de afaceri Ion Sturza.

Ca urmare a noului contract, prima faza a proiectului Liberty Tehnology Park a fost inchiriata integral. Prima faza a Liberty Technology Park are o suprafata de 5.600 mp si a fost finalizata la finalul lui 2013. In prima faza a parcului tehnologic au sediul companiile Halcyon Mobile, Recall, La Casa, Makronetz, Ecuson Studio, Spherik Accelerator, Tulemod si Siemens ( care se va muta in august-n.r.). "Pana la data de 1 august 2014 prima faza a parcului va fi ocupata in proportie de 100%. Companiile si-au aratat interesul sporit si pentru faza a doua, unde am semnat antecontracte pentru 30% din suprafata. Spatiile vor fi ocupate in decembrie 2014 si ianuarie 2015", a declarat Nina Moldovan, CEO al companiei.

Liberty Technology Park

Dezvoltatorul, Fribourg Capital va livra in acest an si a doua faza a proiectului, care va include peste 13.400 mp de spatii de birouri in doua cladiri. Suprafata per etaj in birourile din a doua faza va fi de 3.600 mp. Lucrarile pentru faza a doua vor incepe in luna iunie, compania urmand sa selecteze antreprenorul general.

De asemenea, proiectul de amenajare al spatiilor verzi din Liberty Technology Park este in derulare. In momentul de fata se continua amenajarea zonelor verzi corespunzatoare primei faze a proiectului: 13.250 mp ce gazduiesc terenurile multifunctionale de sport, o gradina cu pomi fructiferi si pistele de biciclete. Parcul tehnologic de pe fosta fabrica Libertatea este o initiativa Fribourg Capital sub patronajul omului de afaceri Ion Sturza. Investitia pana in momentul actual a fost de peste 10 de milioane de euro.

Citeste si:
White Star confirma achizitia Liberty Technology Park de la Ion Sturza
Colliers si White Star anunta...

Liberty Technology Park

In Cluj sunt programati spre livrare in acest an 50.000 de mp de birouri, potrivit datelor companiei JLL. “Dimensiunea orasului, infrastructura moderna si costurile mai reduse atrag un numar tot mai mare de investitii. Dezvoltatorii imobiliari au sesizat aceasta oportunitate si vor livra peste 50.000 de metri patrati de spatii noi de birouri doar anul acesta”, a spus anterior Andrei Vacaru, head of research&consultancy la JLL.

Principalele livrari anuntate in Cluj in acest an sunt prima faza din proiectul The Office, dezvoltat de Ovidiu Sandor si NEPI (19.000 mp) si inaugurat saptamana trecuta, a doua faza din Liberty Technology Park (13.400 mp), dezvoltata de Fribourg Development, United Business Center Tower (10.000 mp), dezvoltat de Iulius Group si a doua faza din Cluj Business Center (8.000 mp), o investitie a Felinvest, potrivit JLL. Noile dezvoltari se vor adauga unui stoc de spatii de birouri, estimat de DTZ Echinox la 150.000 mp de birouri. Stocul de spatii de birouri din Cluj este insa estimat sa se dubleze pana in 2016, avand in vedere proiectele aflate in lucru.

Citeste si:
PODCAST | Omul de afaceri Ion Sturza crede că economia ar putea...
PODCAST | Omul de afaceri Ion...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Iulian Dascălu ridică un campus de birouri, lângă Palas Iași
Setari Cookie-uri