Coresi Business Park din Brasov, unul dintre cele mai ambitioase proiecte de afaceri din centrul tarii, a finalizat prima cladire din faza a II-a a proiectului si tinteste sa ajunga la 100.000 mp de spatii de birouri de clasa A in Romania.

Cladirea L1, apartinand celei de-a doua faze a Coresi Business Park, cu o suprafata de 8.300 mp, a fost data in folosinta in luna septembrie 2016.

In prezent, in proiectul din Brasov, se deruleaza lucrarile de constructie la cea de-a doua cladire noua, N1, de 8.500 mp, ce urmeaza a fi livrata in trimestrul al doilea din 2017. Coresi Business Park totalizeaza in prezent peste 30.000 mp de birouri de clasa A si tinteste sa ajunga la 100.000 mp in urmatorii ani.

Cea de-a doua faza a proiectului Coresi Business Park cuprinde trei cladiri moderne de birouri clasa A, cu regim mic de inaltime (P+3E/4E), totalizand 25.000 mp construiti. Cladirea L1, cu o suprafata construita de 8.300 mp, este inchiriata integral si se afla in proces de obtinere a calificativului BREEAM – Very Good. Cladirea L1 a fost data integral in folosinta in luna septembrie 2016.

Retail jobs

“Am observat o mult mai multa atentie din partea viitorilor chiriasi in ceea ce priveste calitatea amenajarii interioare si a partitiilor, inclusiv a materialelor si a componentelor folosite, precum si respectarea normelor PSI, cat si a altor aspecte de sanatate si securitate la locul de munca.” comenteaza Silviu Savin (foto mai jos), partener Ascenta Management, dezvoltatorul Coresi Business Park.

Prima faza a Coresi Business Park cuprinde aproximativ 26.000 mp construiti de spatii de birouri neconventionale, cu elemente arhitecturale industriale. Cladirile restaurate si transformate ofera toate facilitatile de clasa A si inregistreaza un grad de ocupare de 100% pentru spatiile de birouri restaurate si 100% grad de retentie a chiriasilor, majoritatea trecand deja printr-un proces de expansiune.

Citeste si:
Cele mai multe proiecte rezidențiale sunt așteptate să demareze...
Studiu: Cele mai multe...

Parcul de afaceri a fost dezvoltat pe fosta platforma industriala Tractorul din Brasov si gazduieste chiriasi internationali precum CGS, Raiffeisen, IBM, Tata Technologies, companii ce ocupa suprafete intre 3.000 si 5.000 mp. Coresi Business Park este o parte integranta a noului cartier Coresi, ce constituie una dintre cele mai ample initiative de regenerare urbana din Romania.

Coresi Business Park transforma 12 hectare din fosta platforma industriala intr-o zona de afaceri cu aspect contemporan.

“Am observat in ultimul an un interes crescut din partea companiilor din domeniul IT si engineering, fie ca vorbim de chiriasi noi, cum este cazul companiilor iQuest si Tata Technologies sau de chiriasi care activeaza deja in cadrul Coresi Business Park si care isi extind activitatea, cum sunt IBM. In prezent, companiile de software si inginerie au o pondere aproape egala intre chiriasii nostri cu cele de outsourcing (BPO) si centrele de servicii (SSC) iar tendinta lor este de crestere. Din punct de vedere economic, acest fenomen se reflecta pozitiv in valoarea adaugata pe care companiile o genereaza, dar si in atragerea de personal calificat, bine platitt”, a adaugat Silviu Savin.

Citeste si:
Tudor Ionescu, CBRE: Productivitatea la birou nu mai este calculată...
Tudor Ionescu, CBRE:...

Ascenta Management, dezvoltatorul parcului de afaceri, planifica un ritm constant al livrarilor de noi spatii de birouri, urmand ca in urmatorii 8-10 ani, prin constructia a 10 cladiri noi de birouri, sa atinga o suprafata totala de 100.000 mp construiti in Coresi Business Park.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri F