Cladirea N1, apartinand celei de-a doua faze a Coresi Business Park, a fost finalizata in septembrie 2017 si este complet inchiriata. Companiile Azets, Accenture, Intech si Waters ocupa intreaga cladire, cu o suprafata totala de 8.500 mp. Faza a doua se va finaliza in vara anului 2018, cu livrarea cladirii N2.

Cea de-a doua faza a Coresi Business Park Brasov cuprinde trei cladiri moderne de spatii de birouri de clasa A, cu regim mic de inaltime (P+3E/4E), ce cumuleaza 25.000 mp. In prezent, este in constructie cea de-a treia cladire, N2, de 8.500 mp, ce urmeaza a fi livrata in intervalul aprilie-august 2018. Toate cele trei cladiri ce fac parte din faza a doua a proiectului - L1, N1 si N2 - sunt in curs de obtinere a certificarii BREEAM - nivelul „Foarte bine”. Cladirea N1, cu o suprafata construita de 8.500 mp, este inchiriata integral si a fost data in folosinta in septembrie 2017.

Azets, cel mai important furnizor de servicii de contabilitate, salarizare, resurse umane si consultanta in tarile nordice, a inchiriat un intreg etaj in cladirea N1, respectiv 1.550 mp, pe care l-a ocupat in septembrie 2017. Accenture, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de outsourcing si consultanta in management, a inchiriat 750 mp in cladirea N1 pentru a deschide un nou centru in Brasov, al saptelea din tara, pentru care va angaja 100 de persoane.

Intech, furnizor de solutii digitale pentru industria automobilistica, masini si instalatii grele si transport feroviar, isi extinde spatiul din Coresi Business Park la 1.550 mp, preluand un etaj din cladirea N1, pe care il va ocupa incepand din februarie 2018.

Compania de software si inginerie in domeniul farmaceutic, chimic si alimentar, Waters Romania, ocupa un spatiu de 3.500 mp in cladirea N1, desfasurat pe doua etaje si jumatate. In iulie 2017, Immochan Romania a achizitionat Coresi Business Park. Astfel, Cartierul Coresi, care avea pana atunci o componenta comerciala, prin Coresi Shopping Resort, si una rezidentiala, prin cele 1.000 de apartamente aflate in constructie, a integrat si componenta de birouri.

"Prin finalizarea celei de-a doua faze a Coresi Business Park, Immochan isi reafirma rolul de Global Urban Player, creand sinergie intre toate functiunile Cartierului Coresi, pentru a-i oferi un flux natural, capabil sa transforme orasul si saserveasca nevoile comunitatii. Birourile vor fi conectate direct la Coresi Shopping Resort si la cartierul de locuinte Coresi Avantgarden printr-o artera pietonalasi ciclabila. Continuam dezvoltarea parcului de birouri cu faza a III-a si tintim saatingem 100.000 mp in urmatorii ani. Cu acest volum, Coresi Business Park va deveni cel mai amplu proiect de spatii de birouri din afara Capitalei", declara Tatian Diaconu, CEO al Immochan Romania.

Dezvoltat pe fosta platforma industriala Tractorul din Brasov, Coresi Business Park este unul dintre cele mai importante centre de spatii de birouri din afara Bucurestiului, ce totalizeaza in prezent peste 40.000 mp, la standard de clasa A. Proiectul constituie o ampla initiativa de regenerare urbana, ce transforma 12 hectare de vechi cladiri industriale intr-o zona de afaceri cu aspect contemporan.

In completarea spatiilor de birouri ce au trecut prin procesul de reconversie, proiectul cuprinde si 10 cladiri moderne de spatii de birouri, noi, cu regim mic de inaltime (P+3E/4E). Faza a doua, reprezentand primele trei cladiri noi - L1, N1 si N2 - este in curs de finalizare. Masterplanul Coresi Business Park cuprinde 100.000 mp construiti de birouri, suprafata ce va fi atinsa in urmatorii 8-10 ani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri