Dezvoltatorul RomReal, care detine circa 130 hectare de teren in mai multe zone din Romania, are dificultati la plata unui credit de 11,6 milioane euro de la Alpha Bank, scadent la sfarsitul lunii noiembrie, astfel ca ar putea intra in incapacitate de plata daca nu ajunge la o intelegere cu banca.
"Am reusit sa platim in avans dobanda aferenta creditului, in valoare de 1,1 milioane euro, dar suma principala va ajunge la data limita. Compania nu are suficienti bani pentru a face aceasta plata sau alte plati semnificative, avand in vedere ca este foarte dificil sa vinzi active in aceasta perioada de criza a pietei imobiliare din Romania", au declarat reprezentantii RomReal, citati de Mediafax.

In aceste conditii, conducerea RomReal discuta cu Alpha Bank restructurarea creditului, insa nu s-a ajuns la nicio intelegere.

"Compania ar putea in incapacitate de plata foarte curand, daca nu gasim la timp o solutie cu Alpha Bank. Managementul a facut eforturi substantiale in ultimii ani de a reduce costurile operationale ale companiei, pentru a se adapta la conditiile dificile ale pietei si sa asigure fonduri pentru a returna creditul si pentru cheltuielile de operare. Este nevoie sa implementam un program aditional de reducere semnificativa a cheltuielilor pentru a ne asigura ca vom avea suficient capital de lucru pentru continuarea activitatii", se arata intr-un anunt al companiei.
In cazul in care RomReal va ajunge la o solutie cu Alpha Bank este posibil ca investitorul sa opereze o majorare de capital de la actionari, prin emisiune de noi actiuni.

Creditul a fost obtinut de companie in 2007, iar Alpha Bank a acordat deja o prelungire a termenului limita cu doi ani, pana la 30 noiembrie 2012.

RomReal, firma inregistrata in Bermude, are capital norvegiano-britanic si urma sa dezvolte proiecte imobiliare in Romania prin intermediul Westhouse.

Compania detine 14 terenuri in Bucuresti, judetul Constanta si in Brasov, evaluate la 26 milioane de euro.

Westhouse anunta la inceputul anului 2007 investitii de 1,5 miliarde de euro pentru dezvoltarea de proiecte imobiliare in Romania, principalele orase vizate fiind Bucuresti, Constanta si Brasov. Proiectele urmau sa includa spatii rezidentiale, comerciale si de birouri, in total fiind prevazuta constructia a 4.500 de locuinte, finalizate in perioada 2011-2012.

Compania a construit insa un singur proiect de locuinte, cu 37 de unitati in Constanta, vandut complet, si a mai fost implicata in dezvoltarea a doua complexuri rezidentiale tot in Constanta, vandute in 2010 firmelor TNG Real Estate si Baumeister, ambele din grupul Nova, controlat de omul de afaceri Dan Adamescu.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri