RomReal a obtinut de la Alpha Bank o extindere a scadentei creditului pentru inca 3 ani

Dezvoltatorul imobiliar RomReal, care detine circa 130 hectare de teren in mai multe zone din Romania, a obtinut de la Alpha Bank o alta extindere, de trei ani, a scadentei creditului de 11,6 milioane de euro, cu posibilitatea de prelungire a termenului de rambursare cu inca doi ani.

Termenul de rambursare a fost extins pana la 30 noiembrie 2015, iar documentatia necesara este pe punctul de a fi finalizata, se arata intr-un anunt al RomReal, citat de Mediafax.

Compania a anuntat la inceputul lunii octombrie ca are dificultati la plata unui credit de 11,6 milioane euro de la Alpha Bank, scadent la sfarsitul lunii noiembrie, astfel ca risca sa intre in incapacitate de plata in lipsa unei intelegeri cu banca.

"Compania ar putea in incapacitate de plata foarte curand, daca nu gasim la timp o solutie cu Alpha Bank. Managementul a facut eforturi substantiale in ultimii ani de a reduce costurile operationale ale companiei, pentru a se adapta la conditiile dificile ale pietei si sa asigure fonduri pentru a returna creditul si pentru cheltuielile de operare. Este nevoie sa implementam un program aditional de reducere semnificativa a cheltuielilor pentru a ne asigura ca vom avea suficient capital de lucru pentru continuarea activitatii", se arata intr-un anunt al companiei.

In cazul in care RomReal va ajunge la o solutie cu Alpha Bank este posibil ca investitorul sa opereze o majorare de capital de la actionari, prin emisiune de noi actiuni.

Creditul a fost obtinut de companie in 2007, iar Alpha Bank a acordat deja o prelungire a termenului limita cu doi ani, pana la 30 noiembrie 2012.

RomReal, firma inregistrata in Bermude, are capital norvegiano-britanic si urma sa dezvolte proiecte imobiliare in Romania prin intermediul Westhouse.

Compania detine 14 terenuri in Bucuresti, judetul Constanta si in Brasov, evaluate la 26 milioane de euro.

Westhouse anunta la inceputul anului 2007 investitii de 1,5 miliarde de euro pentru dezvoltarea de proiecte imobiliare in Romania, principalele orase vizate fiind Bucuresti, Constanta si Brasov. Proiectele urmau sa includa spatii rezidentiale, comerciale si de birouri, in total fiind prevazuta constructia a 4.500 de locuinte, finalizate in perioada 2011-2012.

Compania a construit insa un singur proiect de locuinte, cu 37 de unitati in Constanta, vandut complet, si a mai fost implicata in dezvoltarea a doua complexuri rezidentiale tot in Constanta, vandute in 2010 firmelor TNG Real Estate si Baumeister, ambele din grupul Nova, controlat de omul de afaceri Dan Adamescu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri