Ioan Niculae, proprietarul grupului de firme Interagro, a devenit in 2012 cel mai bogat roman, prezent in topul Forbes 500 miliardari cu o avere estimata la 1-1,1 miliarde euro, in crestere cu 100 milioane euro fata de editia precedenta.
"Avansul averii acestuia se datoreaza exclusiv cresterii afacerilor detinute in agricultura si industria chimica, precum si investitiilor semnificative derulate in ultimii doi ani", au anuntat realizatorii topului.

Locul doi este ocupat, ca si in editia precedenta, de omul de afaceri de origine romana, stabilit la Londra, Frank Timis, care controleaza afacerea African Minerals, cu operatiuni in Africa. Totusi, averea lui Timis a scazut fata de editia anterioara cu 300-350 milioane de euro si a ajuns la 900-950 milioane de euro.

"In urma cu trei ani, acesta a descoperit in statul african Sierra Leone unul dintre cele mai mari zacaminte de fier de pe continentul african, cu rezerve estimate la 12,8 miliarde de tone. In 2011, African Minerals a vandut chinezilor de la compania de stat Shandong Iron & Steel Group (unul dintre cei mai mari producatori de otel din lume) 25% din proiectul minier detinut in Sierra Leone pentru 1,5 miliarde de dolari.

Dinu Patriciu a coborat pe locul trei in topul Forbes, dupa ce a stat pe locul 1 timp de trei ani consecutiv.

"Pe fondul unor investitii ratate", averea lui Patriciu a scazut in editia din 2012 pana la 800-900 de milioane de euro, fata de 2,1-2,2 miliarde de euro, anul trecut.

Insa, omul de afaceri Dinu Patriciu continua sa detina importante active imobiliare, majoritatea spatii comerciale si cladiri de birouri, in Germania si Romania.

In editia 2012 a Topului Forbes 500 Miliardari se regasesc 12 nume noi, majoritatea acestora fiind oameni de afaceri, dar si sportivi de performanta, care activeaza in strainatate.

Averile cumulate ale miliardarilor din Topul Forbes se ridica la 21,5 miliarde de euro in 2012, in scadere puternica fata de 2011, cand averile totalizau 35 miliarde de euro
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri