Impact vrea sa atraga 30 mil. lei printr-o emisiune de obligatiuni

Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer&Contractor (IMP) intentioneaza sa atraga 30 milioane lei printr-o emisiune de obligatiuni cu maturitate de sapte ani, titluri care vor fi listate ulterior pe o piata reglementata sau pe un sistem alternativ de tranzactionare.

Pentru titlurile pentru care nu se exercita optiunea de conversie in actiuni, rata anuala a dobanzii va fi de 7% pe an, iar pentru obligatiunile pentru care se exercita optiunea de conversie in actiuni rata anuala a dobanzii este de 37,07% pe an, relateaza Mediafax.

Obligatiunile vor fi negarantate si convertibile in actiuni emise de firma, cu o valoare nominala de 2,5 lei/unitate.

In schimbul unei obligatiuni si a dobanzii aferente acesteia, detinatorul este indreptatit sa primeasca 22,725 actiuni nou emise de Impact.
Obligatiunile vor fi oferite spre subscriere detinatorilor de drepturi de preferinta, care nu vor fi tranzactionabile, titlurile ramase nesubscrise urmand sa fie anulate.

Actionarii se vor discuta propunerile administratorilor in AGA din 20 decembrie.

Afacerile dezvoltatorului imobiliar au crescut de peste doua ori (113%) in primele noua luni ale anului fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 20,5 milioane de lei, insa s-au adancit si pierderile, cu 13%, la 16,26 milioane lei.

Conform celor mai recente raportari, cel mai mare actionar al companiei este fondatorul Impact, Dan Ioan Popp, care are 16,5% din titluri. In actionariat se regaseste si omul de afaceri Adrian Andrici, care si-a majorat recent participatia la 10,7%, si compania de administrare a investitiilor East Capital, care detine prin firma Salink Limited, din Cipru, un pachet de 10,1% din actiuni.

Alti actionari importanti sunt trei fonduri ING, care au cumulat 5,18%.

Actiunile Impact au inchis sesiunea bursiera de joi la un pret de 0,117 lei. Raportat la aceasta cotatie, capitalizarea bursiera a companiei este de 23,15 milioane lei (5 milioane euro).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri