Oferta s-a derulat pe cele trei piete unde NEPI este listat - Bursa de Valori din Johannesburg (Africa de Sud), segmentul AIM al London Stock Exchange si la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), relateaza Mediafax.

Actiunile din oferta au fost vandute la pretul de 4,05 euro/titlu, iar la operatiune au putut paticipa si investitori care detin drepturi de preferinta.
New Europe Property Investments este compania-mama a unui grup de firme infiintat pentru a investi in special in cladiri de birouri, centre comerciale si proprietati industriale, in principal in Romania, unde grupul este activ din 2007, de la infiintarea sa.

Fondul a achizitionat in ultimii ani mai multe proprietati importante in Romania, fiind aproape singurul investitor de pe piata de la declansarea crizei financiare. Printre cele mai recente investitii se numara Victoria Office, un teren de 4.400 mp in Piata Victoriei din Bucuresti, cu intentia de a construi o cladire de birouri si City Business Center din Timisoara Cluj Office.

De asemenea, NEPI va investi impreuna cu omul de afaceri Ovidiu Sandor un complex de birouri la Cluj-Napoca.

Portofoliul din Romania al grupului include in prezent 32 de proprietati imobiliare si este orientat catre achizitia de proprietati inchiriate de companii multinationale stabile din punct de vedere financiar, si care genereaza venituri in euro.

Fondul sud-african de investitii imobiliare a inregistrat in primele noua luni un profit atribuibil actionarilor de 19,9 milioane euro, de peste doua ori mai mare fata de castigul din aceeasi perioada din 2011.