Arafat si Hellvig vor sa inceapa constructia a 400 de locuinte pentru tinerii medici

Ministerul Sanatatii si Ministerul Dezvoltarii si Turismului vor colabora pentru construirea, incepand din martie 2013, a patru sute de locuinte pentru tinerii medici in Bucuresti si in judetele Mures, Timisoara, Iasi, Craiova si Cluj, in baza unui protocol semnat joi de ministrii Arafat (foto) si Hellvig.

Astfel, in Capitala, vor fi construite 150 de locuinte, iar in cele cinci judete, cate 50, relateaza Mediafax.

Protocolul de colaborare privind realizarea unor locuinte pentru specialistii din Sanatate, in cadrul Programului de constructie a locuintelor destinate tinerilor si implementat de ANL, a fost semnat de ministrul Sanatatii, Raed Arafat, si ministrul Dezvoltarii si Turismului, Eduard Hellvig.

"Programul ANL este binevenit pentru tinerii nostri. Cu toate ca numarul rezidentilor este mult mai mare decat posibilitatile acestui program, este un pas care vine in sprijinul lor, sa locuiasca acolo unde fac pregatirea, cu costuri minime. Lipsa locuintelor este una dintre problemele majore cu care ne confruntam. Multi medici cer transferul din unitatile unde sunt rezidenti tocmai din aceste motive locative", a declarat Arafat.

Potrivit ministrului Sanatatii, si in alte tari, centrele cu clinici universitare au astfel de spatii puse la dispozitia tinerilor care isi continua studiile intr-o specialitate.

Lucrarile pentru demararea constructiilor vor putea incepe in martie 2013 si vor dura intre opt si 12 luni.

Criteriile privind repartizarea locuintelor vor fi stabilite de Ministerul Sanatatii. In Bucuresti, primele locuinte vor fi construite, cel mai probabil, pe platforma de la Fundeni.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Guvernul promite finanțarea chiriilor pentru retailerii din mall-uri
Setari Cookie-uri