Firma Nanette City Gate Timisoara, controlata de grupul israelian Nanette Real Estate si de Lehman Brothers, prin care urma sa fie construit un proiect rezidential in Timisoara, a intrat in insolventa, Tribunalul Bucuresti admitand recent cererea dezvoltatorului.
Cererea a fost inregistrata la Tribunalul Bucuresti pe 23 noiembrie, iar termenul de judecata a fost stabilit initial pentru 28 noiembrie 2012. Pronuntarea a fost amanata de doua ori, iar pe 12 decembrie instanta a admis cererea firmei, iar administratorul judiciar a fost desemnata Alina Moldovan, relateaza Mediafax.

Potrivit datelor de la Registrul Comertului, firma Nanette City Gate Timisoara este controlata in proportie de 50% de catre Nanette Real Estate Group NV si LBREP III TIM SARL, parte a Lehman Brothers Real Estate Partners. Proiectul City Gate din Timisoara urma sa fie construi pe un teren de 17.800 metri patrati si sa cuprinda circa 500 de apartamente.

Nanette Real Estate Group a achizitionat in 2007 doua terenuri totalizand 23.000 metri patrati in Timisoara, unde avea in plan constructia a doua proiecte rezidentiale cu un total de 670 de locuinte, a caror investitie se ridica la 48 milioane euro.

Compania mai detine in Bucuresti terenuri de peste 40.000 de metri patrati, cumparate tot in 2007, unde intentiona sa dezvolte proiecte rezidentiale totalizand circa 1.600 de locuinte. Niciunul dintre aceste proiecte nu a fost inceput insa.

Lehman Brothers a intrat in faliment in septembrie 2008, dupa pariuri masive pe credite ipotecare subprime care s-au dovedit fara valoare dupa caderea pietei imobiliare.

Banca a iesit din faliment in martie 2012, iar in prezent functioneaza ca o companie de lichidare a carei principala activitate in anii urmatori va fi vanzarea de active pentru plata creditorilor si investitorilor.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri