In 2012, proprietarii de apartamente nu au mai fost dispusi sa renunte la pretentii, scaderile in acest an fiind de cel mult 5% in cazul unitatilor vechi scoase la vanzare in Capitala.

Desi anul care tocmai s-a incheiat a fost marcat uneori si de noi recorduri negative in ceea ce priveste preturile medii solicitate de proprietari, scaderile pe interval de un an se traduc in diferente de cel mult 2.000 euro/ unitate. In plus, evolutia preturilor de la luna la luna in ultimul trimestru al anului 2012 indica stagnari si chiar cresteri de pret la anumite tipuri de unitati.

In ceea ce priveste oferta imobiliara disponibila pe piata, aceasta s-a imbogatit in 2012 cu peste 10.000 de apartamente de doua camere scoase pentru prima oara la vanzare de proprietari. Oferta la acest tip de unitati este, de altfel, cea mai abundenta, reprezentand aproape jumatate din oferta totala disponibila pe piata.

Cum au evoluat preturile in 2012

Piata apartamentelor vechi din Capitala a incheiat anul 2012 cu o scadere usoara, normala pe o piata in reasezare, comparativ cu luna decembrie 2011.