Lista chiriasilor RA-APPS: cat plateste Tiriac la stat

Cabinetul Ponta a facut publica o lista a tuturor chiasilor persoane fizice ale RA-APPS. Sute de persoane platesc chirie statului roman, iar sumele variaza variaza de la la nici 100 de lei, la sute de euro.

Lista chiriasilor RA-APPS

Aflati care sunt cele mai mici chirii platite si cu cat inchiriaza RA-APPS apartamente de sute de mp. Omul de afaceri Ion Tiriac se afla printre chiriasi, cu un imobil partial in administrarea RA-APPS, cu 5 camere, a carei chirie si dotari este de peste 26.890 euro. Detalii in documentul atasat.

Omul de afaceri a declarat pentru Ziarul Financiar ca plateste chirie doar pentru teren si o parte din camerele din imobil, restul fiind in proprietatea sa.

Fostul candidat la prezidentiale, Mircea Geoana se numara printre cei care platesc cele mai mari chirii la RA-APPS, insa nivelul nu este decat de ordinul miilor de euro. Astfel, politicianul plateste aproape 3.200 euro chirie. O chirie de peste 6.000 euro are Mioara Roman, fosta sotie a lui Petre Roman, care este insa in proces de evacuare.

La polul opus sunt chiriile de cateva zeci de lei. O garsoniera de peste 30 mp este inchiriata cu 83 de lei, iar la apartamentele de 3 camere sunt chirii si sub 300 de lei pe luna.

Europarlamentarul Adrian Severin plateste sub 800 euro pentru un apartament de 4 camere cu o suprafata de peste 190 mp. Fostul handbalist Valentin Samungi are in chirie un apartament de 3 camere cu o suprafata de peste 200 mp pentru care plateste peste 1.400 euro pe luna.

Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru in guvernul Petre Roman, are in chirie un imobil cu 7 camere plus doua de serviciu, pentru care plateste aproape 3.500 euro. Voican Voiculescu este, asemenea Mioarei Roman, in evacuare.

Ilie Ilascu plateste circa 430 euro pentru un apartament RA-APPS.

Interpretul Gabriel Cotabita plateste usor peste 200 euro pentru un apartament de 3 camere de aproape 80 mp.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri