Tranzactia a fost incheiata in decembrie. Terenul tranzactionat, cu destinatie comerciala, apartinea dezvoltatorului GTC si initial avea ca scop dezvoltarea unui alt proiect de retail. In luna decembrie a anului trecut au avut loc ultimele etape ale procesului de vanzare-cumparare dintre cele doua parti.

GTC a anuntat in toamna ca vrea sa vanda terenul de 32.000 mp din Galati, pe care intentiona sa dezvolte tot un centru comercial Galleria, dupa ce anterior a anuntat vanzarea mallurilor din Piatra Neamt, Suceava si Buzau.

Aceasta este cea de-a doua tranzactie de terenuri pentru Dedeman in care este implicata compania The Advisers/Knight Frank, prima fiind incheiata in 2011 pentru un teren in Drobeta Turnu Severin.

Terenul este localizat in zona de vest a orasului, pe strada Prelungirea Brailei, in apropierea soselei de centura si indeplineste toate exigentele dezvoltarii unui proiect de tip DIY.

Citeste si:

„Tranzactia confirma faptul ca segmentul de retail ramane in continuare unul activ, de interes in special pentru dezvoltarile de tip „big box”. Cu toate provocarile sale, perioada pe care o parcurgem ofera oportunitati foarte bune, daca se realizeaza o analiza atenta a dezvoltarii. Orasul Galati are in prezent un mare potential de dezvoltare pe segmentul comercial. Este cel de-al cincilea mare oras din Romania - cu o populatie de peste 300 000 de locuitor - si nu beneficiaza de un centru comercial de mari dimensiuni.”, a declarat Catalin Prichici, senior consultant in cadrul The Advisers/ Knight Frank.

La finalul anului trecut, in noiembrie, NEPI a cumparat un teren de 12,7 hectare in Galati de la o companie locala, al carei nume nu a fost facut public.

NEPI a realizat tranzactia prin subsidiara sa, NEPI Nine Investment Development SRL, si intentioneaza sa dezvolte un centru de retail ancorat de un hypermarket si mai multe branduri internationale.