Cladirea Cathedral Plaza si-a gasit cumparator, in ciuda litigiilor pe care dezvoltatorul le are cu Arhiepiscopia Romano-Catolica, care doreste demolarea constructiei si care a obtinut o decizie in acest sens in instanta.
Astfel, surse din piata sustin ca birourile construite dupa o investitie de 70 mil. euro, dar care nu au fost date in folosinta, din cauza “razboiului” cu arhiepiscopia, au fost vandute.

Informatia a aparut initial pe Ziarul Financiar, publicatie care titreaza ca Ioannis Papalekas este cumparatorul cladirii de birouri.

Epopeea cladirii de birouri Cathedral Plaza a inceput in 2006, cand s-a obtinut autorizatia de constructie de la Primaria Sectorului 1 si apoi au inceput lucrarile. La scurt timp dupa, Arhiepiscopia Romano Catolica a adus dezvoltatorul in instanta.

Dupa ce initial instanta s-a pronuntat in defavoarea dezvoltatorului, apoi Curtea de Apel Ploiesti a dat o decizie definitiva si irevocabila in favoarea Millenium Building.

Intre timp, la finalul lui 2010, constructia cladirii a fost finalizata, dar disputele din Tribunal nu s-au incheiat. Arhiepiscopia a ajuns la Curtea de Apel Suceava, unde a fost revizuita decizia din Ploiesti si autorizatia de constructie a fost anulata . In vara lui 2011, la Suceava a fost respinsa cererea devoltatorului de anulare a deciziei precedente a Curtii, asa ca momentan proiectul este finalizat, dar nefunctional din cauza faptului ca se afla in ilegalitate.

In prezent, Arhiepiscopia Romano-Catolica cere demolarea cladirii si chiar a obtinut o decizie in acest sens in 2012 la Tribunalul Dambovita.
Dupa cateva luni, dezvoltatorul a aratat intr-un comunicat de presa cum, din contra, Curtea de Apel Bacau a respins joi, prin hotarare irevocabila, cererea formulata de Arhiepiscopia Romano-Catolica (ARCB) privind demolarea partiala a cladirii de birouri Cathedral Plaza.

“Sentinta Curtii de Apel Bacau este fireasca, dat fiind faptul ca edificiul Cathedral Plaza a fost construit cu respectarea legii, in baza unei autorizatii de construire in vigoare. Cathedral Plaza a fost edificata cu toate avizele necesare, iar dezvoltatorul a demonstrat, prin expertize tehnice, ca este o cladire sigura, care nu reprezinta niciun pericol pentru constructiile din vecinatate. Aceasta stare de lucruri nu poate permite demolarea cladirii pe calea vreunei proceduri legale”, a spus, atunci, Robert Rosu, avocat asociat la Tuca Zbarcea & Asociatii.
Apoi in acest an, Curtea de Apel Ploiesti a respins recursul impotriva deciziei Tribunalului Dambovita care a hotarat anterior demolarea cladirii.

Dupa decizia din Ploiesti, primarul general al Capitalei a declarat referitor la decizia instantei care obliga edilul Capitalei sa emita decizia privind desfiintarea constructiei Cathedral Plaza, ca asteapta sa vada "motivatia" magistratilor si ca va respecta legea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri