Evolutia preturilor locuintelor din Bucuresti a fost oscilanta la inceput de an, in functie de tipul de apartament, insa potentialii cumparatori au o oferta mai larga din care sa aleaga, numarul apartamentelor scoase la vanzare in februarie ajungand la cel mai mare nivel al perioadei, din ultimii 5 ani, potrivit raportului AnunturiParticulari.ro.
Garsonierele din Bucuresti au ajuns sa aiba, la finalul lunii februarie, un pret mediu de 33.600 euro, cel mai scazut nivel consemnat de statistici in ultimii 6 ani. Nivelul actual este cu 3% mai mic fata de pretul mediu solicitat de proprietari in prima luna a acestui an. Deprecierea este si mai accentuata pe un interval de 12 luni, proprietarii solicitand atunci in medie peste 36.300 euro, cu 7% mai mult decat pretul actual.

In cazul apartamentelor de doua camere, in luna februarie, pretul mediu pentru o astfel de unitate a ajuns la 53.850 euro. Daca pe interval de 30 de zile, statisticile consemneaza o crestere timida de 1%, in 12 luni, pretul a scazut cu 6%.

Unitatile de trei camere inregistreaza un parcurs similar celor de doua camere: cresteri usoare de la o luna la alta, dar si scaderi accentuate pe un interval de 12 luni.

Proprietarii bucuresteni solicita in prezent 73.600 euro pentru o astfel de unitate, in crestere de sub 1% fata de ianuarie 2013 cand pretul mediu era cu aproximativ 300 de euro mai mic. Potentialii clienti pleaca insa in prezent de la un pret de strigare cu 7.500 euro mai mic in conditiile in care pretul in urma cu exact un an era de peste 81.100 euro.

In ceea ce priveste segmentul apartamentelor de patru camere, pretul mediu solicitat de proprietari pe final de luna februarie a ajuns la 96.700 euro. Nivelul este cu 1% mai mic decat cel inregistrat in prima luna a acestui an, cand proprietarii solicitau un pret mediu de peste 97.500 euro. Tendinta de scadere, dar mai accentuata, se pastreaza si raportat la 12 luni, in luna februarie 2012 pretul mediu la nivelul Bucurestiului fiind de peste 102.100 euro, cu 5% mai mare decat pretul actual.

Numarul de oferte


Piata rezidentiala veche a Capitalei a fost caracterizata in cea de-a doua luna a anului 2013 de o invazie a ofertelor de apartamente aparute pentru prima oara pe piata. Proprietarii de apartamente vechi au scos la vanzare in februarie un total de 2.323 apartamente, fiind atins astfel cel mai ridicat nivel al ofertei pentru aceasta perioada din ultimii 5 ani. Oferta este cu 13% mai bogata in comparatie cu luna ianuarie a acestui an, dar si cu 50% mai ridicata fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Raportul Anunturiparticulari.ro indica o crestere de pana la 57% a ofertei pe segmentul apartamentelor de doua camere fata de aceeasi perioada a anului trecut. Proprietarii au scos la vanzare in luna februarie 2013 o oferta mai bogata cu 120 de unitati si comparativ cu luna ianuarie 2013, ajungand astfel la 969 de apartamente nou aparute pe piata.

Portofoliul de apartamente de trei camere aflate la vanzare s-a imbogatit in luna recent incheiata cu alte 685 de unitati aparute pentru prima oara pe piata. Nivelul este astfel cu 140 de unitati mai ridicat raportat la prima luna din 2013, dar si cu peste 230 mai mare fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Topul numarului de oferte este completat de garsoniere. 454 de astfel de unitati au fost scoase pentru prima oara la vanzare de proprietarii lor in luna februarie, cu 53% mai multe decat in aceeasi perioada a anului trecut, cand pe piata apareau aproape 300 de unitati. Cele mai putine unitati aflate la vanzare pe piata raman apartamentele de 4 camere. Oferta s-a imbogatit in februarie cu 215 unitati, un nivel oricum cu aproape 60% mai ridicat decat in perioada similara din 2012, dar si cu 14% mai mare comparativ cu luna ianuarie a acestui an.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri