Fostii proprietari de imobile nationalizate cu dosar deja rezolvat primesc banii in 3 ani, din 2014

Fostii proprietari de imobile nationalizate ale caror dosare au fost deja solutionate de stat vor primi despagubiri in numerar in termen de trei ani, incepand cu ianuarie 2014, in transe anuale egale, releva un proiect de lege obtinut de Mediafax.

Documentul prevede ca fostii proprietari ai caselor nationalizate care nu pot fi despagubiti in natura vor primi puncte in valoare nominala de un leu, raportat la valoarea casei, cu care vor putea achizitiona prin licitatie alte imobile sau le vor preschimba in bani, dar dupa 2017, in limita a 10% pe an din suma punctelor.

Pana in 2017, despagubirile vor fi acordate fostilor proprietari ale caror dosare au fost deja solutionate.

"Plata sumelor de bani reprezentand despagubiri in dosarele solutionate deja de catre Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor, inainte de intrarea in vigoare a prezentei legi, se face in termen de 3 ani, in transe anuale egale, incepand cu 1 ianuarie 2014", se arata in proiect.

Persoanele indreptatite pot opta pentru returnarea dosarelor inregistrate la secretariatul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor catre comisiile locale de fond funciar, in vederea restituirii in natura a terenurilor, in termen de 60 zile de la data intrarii in vigoare a legii.

Tot in acest interval, vor putea opta pentru returnarea dosarelor la comisiile locale de fond funciar si persoanele care nu au valorificat titlurile de despagubire emise de Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri