Potrivit informatiilor publicate de Centrul Roman pentru Jurnalism de investigatii (CRJI) care a participat la dosarul OffshoreLeaks, in 2006, taiwanezul Hsin Chi Su a cumparat prin CompassView Holdings, firma infiintata cu 2 saptamani inainte de tranzactie, compania Dacia Real Estate.

CompassView Holdings, conform documentelor Datele Commonwealth Trust Limited (CTL) vazute de CRJI, a cumparat pentru 3,6 milioane de euro firma de la Dominic – Pan Meghea (verisorul Mihaelei Geoana-conform EVZ) si Andrei Ionescu.

Datele CTL arata ca unul dintre administratorii Dacia Real Estate era Razvan Petrovici, controversatul om de afaceri, finul fostului sef al SRI Virgil Magureanu si fiul lui Camenco Petrovici, cel care a garantat din partea CEC fondurile FNI. Razvan Petrovici a fost administrator al unei firme duty-free, al carui nume apare des in afaceri cu tigari. Celalalt administrator al Dacia Real Estate era italianul Mattia Besozzi, potrivit CRJI.

De ce ar vrea cineva o firma de care nu a auzit nimeni si care este pe pierdere?

Compania, care potrivit datelor de pe Registrul Comertului si Monitorul Oficial consultate de wall-street.ro, are ca domeniu de activitate comertul cu alte autovehicule, a fost pe pierdere in ultimii ani. Firma detine insa un activ de peste 10 mil. lei. Activul este o proprietate amplasata pe Bulevardul Dacia din Capitala, la nr. 75 (fost 25 A), adresa la care este inregistrat si sediul social al Dacia Real Estate.

Potrivit unui anunt mai vechi din Monitorul Oficial, in 2010, firma Dacia Real Estate si-a redus capitalul social de la 12, 34 mil. lei, la 10,75 mil. lei, ca urmare a devalorizarii terenului de pe bulevardul Bucuresti, dupa o evaluare de la finalul lui 2009.

Sursa foto: captura google maps