Schimbare de strategie: aparthotelul din complexul Metropolis Center, transformat in birouri

Grupul austriac Soravia va transforma in birouri aparthotelul operat de Starlight Suites din proiectul Metropolis Center din Bucuresti, procesul de reconversie a spatiilor fiind prevazut sa se desfasoare intre iunie si octombrie, a declarat, potrivit Mediafax, Muler Onofrei, managing director Soravia.

"In iunie zona hoteliera se va inchide pentru a incepe conversia cladirii. Motivul pentru care s-a luat aceasta decizie este faptul ca dorim o aliniere optima a functionalitatii spatiilor din cadrul Metropolis Center. Utilizarea Corpului B ca si cladire de birouri a fost decisa in urma analizei pietei, a costurilor, a tendintelor viitoare si a impactului asupra valorii intregului complex de cladiri", a explicat Onofrei.

Suprafata inchiriabila va fi de 5.300 de metri patrati si constructia se va finaliza in cursul lunii octombrie.

Metropolis Center are o suprafata de 27.800 metri patrati, fiind construit pe amplasamentul fostei tipografii Cartea Romaneasca de pe bulevardul Iancu de Hunedoara, si a fost finalizat in 2009.

Zona de birouri, cu o suprafata de 11.000 de metri patrati, este inchiriata de companii precum Advent International, DLA Piper, Parexal Interantional, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, Mega Image si Reckitt Benckiser.

Lantul hotelier Starlight Suiten a deschis in cadrul centrului prima unitate din Romania in anul 2009, investitia doar pentru hotel ridicandu-se la 7-8 milioane de euro.

Metropolis Center, finantat de UniCredit Bank Austria, este al treilea proiect dezvoltat de Soravia in Romania.

In plus, compania mai detine un teren in Bucuresti in zona Mihai Bravu, pe care intentiona sa construiasca un proiect de birouri de 100.000 metri patrati, dezvoltarea acestuia fiind insa amanata din cauza crizei. De asemenea, Soravia a achizitionat un teren de 300.000 de metri patrati in nordul Capitalei, unde are in vedere construirea unui centru comercial sau a unui outlet.

Grupul Soravia opereaza in Europa Centrala si de Sud-Est si cuprinde doua divizii, respectiv Real Estate Development si Investments. In Romania, grupul este prezent din 1999 si a mai dezvoltat doua cladiri de birouri, ambele vandute fondului de investitii Equest Partners.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Hotelul din Metropolis Center, transformat in birouri cu 1 mil. euro
Setari Cookie-uri