Plaza Centers, compania care detine proiectul Casa Radio din Capitala mentioneaza in raportul financiar pe 2012, publicat pe 30 aprilie, ar putea demara anul viitor o parte din centrele comerciale detinute in Romania. Termen care arata ca dezvoltatorul a amanat din nou inceperea proiectelor la fel ca si in anul precedent.
Astfel in raportul financiar al companiei se mentioneaza ca proiectele Timisoara Plaza si Constanta Plaza sunt programate sa inceapa in 2014 si sa fie finalizate in 2015. De asemenea, anul viitor ar putea demara si proiectul Iasi Plaza, pentru care compania a trecut in raportul financiar ca termen de debut al constructiei 2014-2015.

Proiectele din Slatina, Targu Mures si Hunedoara ar urma sa inceapa in 2015 si sa fie finalizate in 2016.

Csiki Plaza din Miercurea Ciuc, proiect inceput in 2008, inca asteapta finantare externa pentru a fi finalizat, iar Casa Radio, cel mai mare proiect din Romania al companiei, are trecuta ca perioada de finalizare 2014-2017.

Practic, in cel mai recent raport financiar, Plaza Centers a amanat din nou debutul contructiei proiectelor din Romania, dupa ce la sfarsitul anului 2010, compania estima ca va incepe lucrarile la aceste proiecte in 2011-2012, insa in raportul din 2011 se anunta un termen de 2013-2014, cu finalizare pentru 2014-2015.

Plaza Centers, dezvoltatorul proiectului Casa Radio din Bucuresti, a raportat pentru anul trecut pierderi de 85,9 milioane de euro, in special din cauza reducerii cu 34,1 milioane de euro a valorii contabile a activelor detinute in Romania

"Pierderea de 85,9 milioane de euro, fata de un profit de 13,9 milioane de euro in 2011, este ca urmare a scaderii valorii contabile a proprietatilor cu 79 milioane de euro, din care 59% reprezinta cele din Ungaria si Romania (...) In cursul anului 2012, valoarea contabila a activelor din Romania a fost redusa cu 34,1 milioane de euro. Cu o crestere de 1,8% a PIB-ului in Europa Centrala si de Est, 2012 a fost plin de provocari pentru unele economii, in particular pentru Ungaria si Romania (PIB-ul Ungariei a scazut cu 1% si Romania a inregistrat o crestere anemica de 0,9%), ceea ce s-a refletat in scaderea valorii contabile a activelor din aceste tari", se mentioneaza in raportul Plaza Centers.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri