Ilinca Paun, Colliers: Parcurile de afaceri de la marginea orasului nu mai au sens. Ar trebui dezvoltate proiecte mixte

Dezvoltarea de parcuri de afaceri in zone periferice ale oraselor nu mai are sens in conditiile in care noile generatii de angajati doresc mai multa flexibilitate, iar acestea trebuie inlocuite cu proiecte cu functionalitati mixte, a declarat Ilinca Paun, managing partner Colliers International.

"Parcurile de afaceri de la marginea oraselor nu mai au sens. Tanara generatie nu vrea doar munca. S-ar putea evita astfel perioadele de trafic aglomerat de la finalul zilei de lucru daca in zonele acestea ar aparea proiecte mixte, cu cinema, cu zona de retail. Asadar, autoritatile trebuie sa tina cont de aceste tendinte cand fac PUZ-urile", a spus Paun la conferinta "Cities of Tomorrow": dezvoltarea urbana, incotro? organizata marti de Camera de Comert Romano-Germana si Mediafax.

Ea a adaugat ca dezvoltatorii imobiliari trebuie sa lucreze cu autoritatile, cu consultantii si cu cererea potentiala pentru a gasi solutii care sa fie valabile nu doar in prezent, ci si peste 20 de ani.

Paun a remarcat preocuparea dezvoltatorilor imobiliari de a construi proiecte sustenabile, care vor avea valoare si pe termen lung.

"Copiem repede, asa ca Romania nu sta rau fata de alte tari din regiune din acest punct de vedere. Nu exista dezvoltator pe piata care sa nu fie interesat sa aiba un proiect certificat verde pentru a se asigura ca va avea un investitor care sa ii cumpere proiectele la finalizare", a adaugat Paun.

Marcian Lapinski, presedintele Skanska Property Romania, a precizat ca schimbarile pe piata trebuie sa porneasca de la dezvoltatori si sa nu se mai astepte solutii doar de la autoritati. Skanska dezvolta in Bucursti o cladire de birouri care va fi certificata verde.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri