Magazinul va avea 1.000 de metri patrati, iar intrarea principala va fi din strada Patriei, relateaza Mediafax.

Contractul dintre Cocor si Billa a fost semnat miercuri.

Billa este prezenta pe piata din Romania din februarie 1999 cand a deschis primul supermarket din Bucuresti. Lantul de magazine are acum peste 70 de unitati in toata tara.

Compania este parte a grupului german REWE, care activeaza in retail si turism si este prezent in 13 tari europene.

La mijlocul lunii octombrie, Cocor a anuntat ca BCR executa silit centrul comercial din centrul Bucurestiului si va organiza o licitatie de vanzare, la un pret de pornire de 134,9 milioane de lei (circa 30 milioane euro). Raportul de expertiza tehnica a fost stabilit initial la pretul de 42 milioane euro, iar la insistenta BCR a fost diminuat prin completare la 134,9 milioane de lei, spuneau atunci reprezentantii Cocor.

Ulterior, conducerea BCR a aprobat suspendarea procedurii de executare silita a magazinului Cocor.

Investitiile totale in magazinul Cocor si in parcarea supraetajata din spatele acestuia s-au ridicat la circa 25 milioane de euro.

In urma investitiilor, suprafata inchiriabila a magazinului a crescut de la 6.000 la 10.000 de metri patrati. Magazinul a fost redeschis in octombrie 2010.

Cocor este detinuta de fondul de investitii Broadhurst Investments (13,32%), SIF Transilvania (10,24%), SIF Muntenia (10%), Daniel Stoica (14,66%), Liviu Ursan (14,83%), Aurel Besliu (peste 7%).