In ce zone sunt cele mai ieftine birouri

Cele mai ieftine spatii de birouri disponibile online in aceasta vara se afla in zona de est, cu o chirie medie de 7,69 euro/mp/luna, potrivit esop.ro, pe locul doi se afla zona de sud si pe locul trei zona de nord.

"Chiria medie in Bucuresti pentru spatiile din centrele de afaceri este de 11,46 euro/mp/luna, iar pentru spatiile in vile de 10,01 euro/mp/luna, daca luam in calcul toate cele 528 proprietati listate in acest moment si care insumeaza pe www.esop.ro o suprafata totala de inchiriat de 752.254 mp”, spun oficialii Esop.

In clasamentul pe zone, cele mai ieftine spatii in functie de chiria medie lunara sunt in est (7,69 euro/mp/luna), urmate de cele din sud (8,28 euro/mp/luna), nord (9,59 euro/mp/luna) si vest (10,02 euro/mp/luna). In zona de centru-nord, chiria medie lunara solicitata este de 12,9 euro/mp/luna, aflata la un nivel aproape egal cu cel al zonei ultracentrale (de 12,4 euro/mp/luna).

„In ultimii 3 ani, cea mai accesata sectiune de oferte a fost constant cea a spatiilor de birouri cu chirii intre 7-11 euro/mp. Din totalul accesarilor de spatii de birouri grupate pe categorii de bugete, sectiunea 7-11 euro/mp a avut 62% din accesari, in timp ce sectiunile 12-15 euro/mp – 27%, iar sectiunea peste 15 euro/mp, numai 11%”, declara Mirela Raicu, partner&business development manager al platformei online esop.ro.

Cum sunt chiriile medii pe tipuri de imobil

Chiriile in vile sunt mai mici decat in cladiri de birouri, cu procente care difera insa foarte mult de la zona la zona, potrivit analizei ofertei platformei online www.esop.ro, care cuprinde in acest moment 672.754 mp de spatii in cladiri de birouri si 79.500 mp spatii in vile, toate disponibile la inchiriere.

Astfel, diferenta intre chiria medie perceputa la vile si cele din cladirile de birouri din zona de vest este de doar 0,1 euro pe metru patrat pe luna, in timp ce in zona de centru-nord este de 2,46 euro/mp/luna.

Spatiile din vilele din zona ultracentrala a Capitalei au o chirie medie de 11,2 euro/mp/luna, in timp ce spatiile din cladirile de birouri din aceeasi zona sunt in medie cu circa 1,6 euro/mp mai scumpe, avand o medie de 12,82 euro/mp/luna.

De asemenea, ordinea in topul celor mai mici chirii este diferita la spatiile din cladiri de birouri, fata de cele din vile.

In vile cele mai mici chirii sunt in zona de nord, urmate de cele din zona de sud, pe locul doi si de est, de locul trei.

In centre de afaceri, cele mai mici chirii sunt in zona de est, urmate de cele din zona de sud, pe locul doi si de nord, de locul trei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri