Papalekas, care detine pe piata din Romania, printre altele, fostul centru comercial City Mall si turnurile de birouri Cathedral Plaza si Tower Center, a infiintat in luna februarie a acestui an firma Globalworth Real Estate Investments, pe care intentioneaza sa o listeze pe piata AIM, relateaza Mediafax.

Firma, detinuta integral de omul de afaceri grec, a fost inregistrata in Insula Guernsey, iar din conducerea executiva, alaturi de Papalekas, mai face parte Dimitris Raptis, implicat, de asemenea, in mai multe proiecte imobiliare din Romania, printre care Satul Francez.

Conducerea non-executiva a Globalworth Real Estate Investments este formata din Eli Alroy, fostul sef al dezvoltatorului imobiliar israelian Global Trade Center (GTC) si oamenii de afaceri Geoffrey Richard Miller, David Morris Kanter si John Richard Whittle.

"Politica companiei este de a urmari o strategie de investitii imobiliare cu scopul de a genera profituri atractive prin aprecierea randamentelor si a capitalului ca rezultat a investitiilor intr-un portofoliu diversificat in principal in Romania, dar si in alte tari din Europa Centrala si de Sud-Est", mentioneaza reprezentantii firmei.

Citeste si:

Investitiile vor viza proiecte existente sau care urmeaza sa fie dezvoltate, dar si proiecte neperformante sau subevaluate, care pot fi transformate in active performante si vandabile. Compania intentioneaza sa utilizeze pentru investitii si fonduri atrase de la banci.

Reprezentantii companiei nu precizeaza ce fonduri intentieaza sa atarga prin listarea pe AIM, estimata pentru 12 iulie.