Cartier Armonia va cuprinde 87 de unitati locative de mari dimensiuni de tip vila, duplex si case insiruite, cu suprafete construite cuprinse intre 218 metri patrati si 365 metri patrati si gradina cu suprafete ce pot ajunge pana la 1.100 metri patrati.

Investitia in noul complex rezidential, estimata la 25 de milioane de euro, cea mai mare in sectorul rezidential din Timisoara de la declansarea crizei pana in prezent, va fi asigurata din fonduri proprii ale dezvoltatorului.

Achizitionarea terenului, intocmirea proiectului, precum si obtinerea autorizatiilor necesare pentru demararea constructiei au fost acoperite din fonduri proprii ale companiei, aceasta avand resursele financiare necesare sa dezvolte intregul proiect.

Proiectul va fi construit dupa conceptul densitatii scazute, ceea ce presupune mai mult spatiu verde, mai multa intimitate si mai multa atentie pentru mediul inconjurator. Proiectul va cuprinde peste 4 hectare de spatii verzi, loc de joaca pentru copii, alei pentru biciclete, un Club privat cu restaurant propriu, sala de sport si diverse spatii de socializare. Ultima etapa consta in constructia unei zone comerciale in parteneriat cu unul sau mai multi operatori de astfel de activitati.

Constructia primei etape, constand din 27 de unitati locative, a fost deja demarata si urmeaza sa fie livrata in prima parte a anului 2014, in mai putin de 12 luni. Dezvoltarea intregului proiect se va intinde pe o perioada de maxim 4 ani.

In prima etapa, preturile practicate vor fi sub pragul de 1.000 euro/mp util, urmand sa fie ajustate cu o crestere de 15% intr-o a doua etapa.

Borgo Italiano este o companie infiintata in 2009.

Citeste si:

Echipa Borgo Italiano este formata din:

Michele Filippo Olivieri, CEO, care dupa o lunga cariera in managementul fondurilor de investitii si management financiar, a investit incepand cu 1996 in piata imobiliara din Romania, achizitionand in special terenuri si proprietati industriale. In cadrul companiei are responsabilitatea managementului general si financiar al proiectului si a relatiei cu bancile si partenerii financiari.

Alessandro Olivieri, COO: si-a construit cariera in industria publicitatii, devenind partenerul italian al unui grup de publicitate de talie mondiala, Dentsu Group, listat la Bursa din Tokio. A condus multe proiecte multiculturale si multinationale. In cadrul companiei, are responsabilitatea activitatilor de marketing si comunicare si mentine relatia cu clientii si investitorii.

Enrico Possanza, financiar si planificare: are o lunga cariera in constructii si imobiliare si a acumulat multa experienta in managementul unor proiecte complexe. In cadrul companiei, e responsabil de contabilitate si control financiar, planificarea fazelor de dezvoltare si relatia cu furnizorii.

Complexul Casa Armonia este proiectat de biroul MAB Arquitectura, o companie de arhitectura italiana, cu sediul in Barcelona, fondata de Floriana Marotta si Massimo Basile in 2004. Compania activeaza atat in domeniul public, cat si in cel privat, lucrarile sale variind de la proiecte rezidentiale la scoli, cladiri de birouri si amenajare teritoriala.

Printre cele mai recente lucrari, se numara Patronajul Centrului Cultural Laic din Paris si doua proiecte rezidentiale Via Piranesi si Via Leone XIII din Milano. Lucrarile MAB au fost expuse la Pavilionul Italian in cadrul celei de-a 12-a bienale de arhitectura de la Venetia in 2010 sau la expozitia Habiter 2011 din Paris. Proiectul Via Gallarate a primit premiul InArch/ANCE 2011 si a fost selectat printre proiectele finaliste in cadrul competitiei Mies Van der Rohe 2011 si Medalia de Aur pentru Arhitectura italiana in 2012.