Centrul comercial din Constanta are o suprafata mai mica decat cea anuntata initial, iar investitia s-a redus la aproape jumatate.

Potrivit informatiilor anuntate de companie in 2011, momentul in care a fost anuntata investitia de 100 milioane euro, proiectul urma sa aiba un hipermarket Cora de 8.500 metri patrati, o galerie comerciala de 25.000 de metri patrati, un cinematograf si un food-court. Din informatiile furnizate de firma de consultanta imobiliara CBRE Romania in martie, centrul comercial are o suprafata de 18.000 metri patrati, din care 80% este deja inchiriata, investitia fiind de 58 milioane euro. Centrul va include un hipermarket Cora si o galerie comerciala cu peste 50 de magazine.

Cora mai are programata pentru acest an deschiderea primului hipermarket din Ploiesti, in cadrul centrului comercial dezvoltat de compania israeliana AFI Europe.

Reteaua cuprinde in prezent zece magazine, dintre care patru in Bucuresti (Alexandriei, Pantelimon, Lujerului si Sun Plaza) si sase la Cluj-Napoca, Baia Mare, Arad, Drobeta Turnu Severin, Constanta si Bacau.

Obiectivul companiei este ca pe termen mediu si lung sa deschida 15-20 de magazine, adaptandu-le dupa potentialul clientilor din zona respectiva.

De altfel, anul trecut Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare a anuntat ca impreuna cu ING si Rabobank acorda un imprumut sindicalizat de pana la 210 milioane de euro grupului Louis Delhaize pentru construirea a 17 hipermarketuri Cora in Romania.

Cora Romania a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 1,6 miliarde lei (359 milioane euro), in crestere cu 6% comparativ cu 2011, pe fondul deschiderii a doua noi magazine.